Skip to main content
THEATER MODE

TV Selangor Live Stream

TVSelangor adalah saluran televisyen milik Kerajaan Negeri Selangor Darul Ehsan yang ditadbir oleh Communication Corporation Sdn Bhd.

TVSelangor mula beroperasi pada tahun 2008 selepas Menteri Besar Selangor ke-14, YAB Tan Sri Abdul Khalid Ibrahim daripada Parti Keadilan Rakyat menjadi Menteri Besar Selangor yang baru menggantikan Dato' Seri Dr. Mohamad Khir Toyo.

TVSelangor diwujudkan kerana Kerajaan Persekutuan yang ditadbir oleh Barisan Nasional, didakwa oleh Pakatan Rakyat, tidak memberi peluang kepada Kerajaan Selangor yang ditadbir oleh Pakatan Rakyat untuk menggunakan media milik Kerajaan Persekutuan seperti RTM bagi menyebarkan maklumat kepada rakyat Selangor.

TV Selangor Live Stream


TVSelangor beroperasi dari Kompleks Pentadbiran Kerajaan Selangor Darul Ehsan yang terletak di Bangunan Sultan Salahuddin Abdul Aziz Shah, Shah Alam dan dikendalikan oleh Pejabat Menteri Besar Selangor. TVSelangor adalah stesen tv milik penuh Kerajaan Selangor. Namun, siaran TVSelangor hanya boleh ditonton menerusi internet di lawan web www.tvsnews.net. Ini kerana Kerajaan Persekutuan tidak memberi lesen penyiaran kepada TVSelangor untuk memancarkan siaran menerusi gelombang UHF/VHF ataupun menerusi satelit di Selangor. Oleh sebab itu, buat masa kini, TVSelangor hanya boleh ditonton menerusi internet sahaja. Siaran TVSelangor boleh ditonton menerusi internet di lawan web www.selangortv.my

Siaran TVSelangor menggunakan Bahasa Melayu sebagai bahasa pengantar utama dan mempunyai pelbagai jenis rancangan seperti talkshow, short drama, ceramah agama, kartun, berita dan sebagainya. Siaran TVSelangor adalah selama 24 jam sehari.

TV Selangor Live Stream

Jika anda ada pertanyaan/cadangan/saranan atau ingin menghubungi kami secara terus silalah hubungi kami melalui RUANGAN PESANAN INI atau boleh terus hubungi kami diruangan LIVE CHAT INI ataupun ruangan komen di bawah.

Dan Jangan Lupa Like/Follow Laman Facebook Kami Terlebih Dahulu Agar Anda Menjadi Orang Yang Terawal Mengetahui Segala Informasi Yang Terkini.

Sekiranya anda ingin mengetahui tentang apa sahaja informasi yang berkaitan seperti tajuk artikel ini seperti di atas,anda bolehlah join GROUP/KUMPULAN FACEBOOK kami yang mana kini telah melebihi 200,000 ahli.

Pastikan anda SUBSCRIBE CHANNEL YOUTUBE KAMI terlebih dahulu agar membolehkan anda melihat kandungan yang kami kongsikan secara eksklusif.


Comment Policy: Please write your comments that match with the topic on this this page's posts. Comments that contain links will not be displayed.
Buka Komentar

You Might Also Like:

Loading...