Skip to main content

Disclaimer

None of the videos are hosted by this site. Videos on this site are hosted from other sites that provide movie online videos such youtube/facebook/vimeo and others. This site is not responsible for the legality of content.

Halaman web/portal/blog ini dimiliki dan diuruskan oleh sekumpulan anak muda yang gemar berkongsi dan menyebarkan maklumat.

Pemilik laman web ini, Kecoh.Info tidak berkongsi maklumat peribadi anda dengan pihak ketiga, Kecoh.Info juga tidak menyimpan maklumat yang dikumpul mengenai lawatan anda untuk digunakan selain untuk menganalisa prestasi kandungan melalui penggunaan cookies yang anda boleh nyahaktifkan pada bila-bila masa dengan mengubah tetapan pelayar internet anda.

Anda bersetuju untuk membenarkan Kecoh.Info menggunakan dan menyimpan cookies ini sekiranya anda tidak menyahaktifkan fungsi tersebut dari pelayar internet anda.

Segala artikel dan pandangan yang diterbitkan di laman ini adalah dari pandangan orang awam dan tidak mewakili kami. Kami tidak akan bertanggungjawab dengan segala isi kandungan yang disalin dari laman ini.

Dengan memasuki halaman ini kami beranggapan anda bersetuju dengan kesemua terma dan syarat yang telah ditetapkan oleh laman ini dan segala penafian yang telah kami sediakan anda faham dan setuju untuk teruskan.

Ini kerana kebanyakan tajuk artikel di laman ini adalah bukan berbentuk kenyataan. Anda tidak boleh menyalah ertikan tajuk yang telah disensasikan oleh laman ini.

Laman ini juga menyarankan anda membaca penuh tentang artikel yang telah disalin semula dari sumber-sumber laman web yang lain.

Kerana isi kandungan artikel dilaman ini kebanyakannya adalah berdasarkan ulangsiar dari pihak lain.

Jadi kebanyakan tajuk telah disunting dan disensasikan agar tidak sama dengan tajuk asal dari sumber yang mana kami tidak boleh menyalin bulat-bulat dari sumber yang perolehi atas sebab-sebab tertentu.

Namun anda boleh menyemak di akhir artikel kerana kami akan memaklumkan sumber asal tentang artikel tersebut.

Untuk makluman dan rekod sebarang artikel ataupun posting yang telah diterbitkan dalam halaman ini anda bersetuju ianya hanyalah sebagai perkongsian sahaja dan tidak boleh diambil sebagai rujukan tulen sekiranya anda belum membandingkan dengan sumber-sumber sahih dan tulen.

Kerana seperti yang kami nyatakan bahawa artikel di halaman ini bukan berbentuk kenyataan dari pihak kami ataupun sebagainya.
Waranti Dan Penggunaan Maklumat

Anda bersetuju untuk membaca dan menggunakan semua maklumat yang diperolehi dari laman web ini atas tanggungjawab anda sendiri.

Risiko jika berlaku sebarang kerugian, kerosakan atau kemalangan yang berlaku semasa anda mencuba atau menggunakan mana-mana maklumat dari laman web ini adalah atas tanggungan anda.
Pihak kami sentiasa cuba menyampaikan maklumat pada tahap yang sebaiknya, namun sebarang kesilapan penulisan atau kecuaian tidak dapat dielakkan dan bukan disengajakan.

Pemilik tidak bertanggungjawab untuk penerbitan semula kandungan yang terdapat di web/portal/blog ini di laman sesawang lain atau media tanpa kebenaran.
Penulisan Komen

Pemilik laman web ini berhak untuk mengedit atau memadam mana-mana komen yang dikemukakan kepada web/portal/blog ini tanpa notis termasuk:
 • Komen yang disifatkan sebagai spam
 • Komen tidak senonoh
 • Komen mengandungi bahasa atau ayat yang boleh menyinggung sensitiviti kaum atau agama yang lain
 • Komen yang menyerang seseorang individu atau organisasi
 • Komen yang berbaur perkauman
 • Komen yang menyerang seseorang individu atau organisasi
 • Komen mengandungi bahasa atau ayat yang boleh menyinggung sensitiviti kaum atau agama yang lain
 • Komen yang tidak ditulis dengan ejaan yang betul
 • Komen mengandungi bahasa atau ayat yang boleh menyinggung sensitiviti kaum atau agama yang lain
 • Komen yang tidak difahami
PERINGATAN

Pihak kami tidak bertanggungjawab terhadap segala/semua komentar yang diutarakan melalui laman sosial ini.

Ia pandangan peribadi pemilik akaun yang memberikan komen/pandangan/ulasan dan tidak semestinya menggambarkan pendirian rasmi dari kami ataupun sidang redaksi kami.

Segala risiko akibat komen yang disiarkan menjadi tanggungjawab pemilik akaun sendiri.
Sebarang komen yang ditingalkan tertakluk pada Akta Komunikasi dan Multimedia 1998 (Akta 588)
Hasil Penulisan Dan Artikel

Kebanyakan penulisan telah disunting semula bagi memudahkan pembacaan.
Semua hasil penulisan di laman web Kecoh.Info ini adalah hak milik penulis kecuali dinyatakan sebaliknya. (Kebanyakannya penulisan telah diolah dan diular-siar semula dari pelbagai sumber website/blog/forum/media sosial)

Anda perlu mendapat kebenaran daripada pemilik laman web Kecoh.Info sekiranya anda ingin menyalin sepenuhnya artikel tersebut ke mana-mana media termasuk blog, laman sesawang, majalah, akhbar, poster, brosur atau mana-mana media cetak atau media atas talian.

Rujukan atau keratan artikel dengan meletakkan kredit sumber dari Kecoh.Info dibenarkan dengan syarat ianya tidak diubahsuai untuk mengelakkan sebarang percanggahan maklumat.

Pihak Kecoh.Info sentiasa berusaha untuk menghormati hak milik dan hak cipta orang lain, ini termasuk bahan-bahan seperti artikel, gambar, muzik, video atau bahan-bahan lain yang digunakan dalam artikel-artikel atau bahagian dalam laman ini.
Gambar/Foto/Ilustrasi Termasuk Audio Serta Video

Hampir kesemua foto/gambar/ilustrasi/audio/video atau apa sahaja kandungan media yang terdapat di laman ini dipercayai telah berada dalam "domain awam/public domain".

Semua kandungan media yang dipaparkan adalah pemilik asal tidak diketahui melainkan kami telah menyatakannya. Kami tidak berhasrat untuk melanggar mana-mana hak intelektual, hak seni atau hak cipta yang sah.

Sekiranya anda ingin menggunakan apa sahaja kandungan media di laman ini untuk projek anda, sila berikan kredit halaman ini sebagai sumber atau pemilik asal seperti yang telah dinyatakan.

Semua kandungan media yang dipaparkan di laman web ini hanya disediakan untuk kegunaan peribadi sahaja dan tidak boleh digunakan secara komersial dengan apa cara sekalipun.

Jika anda adalah pemilik yang sah bagi mana-mana kandungan media yang disiarkan di sini, dan anda tidak mahu imej anda dipaparkan di laman ini, sila hubungi kami dan kami akan segera mengeluarkan atau memuat turun kandungan tersebut atas permintaan anda.

Kami juga tidak berhasrat untuk memaparkan sebarang imej yang dilindungi hak cipta.

Kebanyakan gambar/foto/imej disalin semula daripada sumber-sumber yang beredar di internet ataupun dari sumber-sumber pemula yang telah menyebarkannya/memuatnaik.

Gambar/foto/imej yang kami sertakan juga kemungkinan disunting oleh kami hanya untuk tujuan ilustrasi sahaja dan tidak boleh ditentusahkan kerana ianya bersifat hiburan untuk menarik minat. Sekiranya anda ingin membuat permintaan untuk memuat turun gambar-gambar yang telah dikongsikan atau dimuatnaik dari halaman ini sila hubungi kami dengan segera. Kerana kami sentiasa terbuka dengan semua jenis pandangan dan permintaan.

Untuk rekod dan makluman, kebanyakan artikel/audio/video atau apa saja kandungan yang diterbitkan atau dikongsikan di halaman web/portal/blog ini kebanyakannya berasal dari pelbagai sumber media/website/blog/portal/forum/hasial carian dan lain-lain.
Hakcipta dan Tanda Dagangan

Segala hakcipta dan tanda dagangan sepenuhnya dipegang oleh sumber yang telah dinyatakan atau sebaliknya.

Jika anda ada sebarang pertanyaan tentang hal berkaitan atau apa saja, silalah hubungi kami dengan kadar segera di halaman ini.

Sekiranya terdapat pertanyaan mengenai sebarang perkara yang telah dinyatakan diatas, pihak anda boleh hubungi Kecoh.Info dengan menggunakan halaman ini.

Polisi penafian dan kerahsiaan ini telah dikemaskini dan sah pada 10 Oktober  2018, ianya mungkin diubahsuai dari masa ke semasa mengikut kesesuaian tanpa sebarang notis.

Pihak anda bertanggungjawab untuk merujuk semula halaman ini sekiranya terdapat ubahsuaian yang dibuat.

www.kecoh.info adalah sebuah website/blog/portal hiburan atas talian seperti yang didefiniskan di dalam Digital Millennium Copyright Act.

Kami sangat menyokong atau mendukung akan peraturan hak cipta dan akan sentiasa melindungi peraturan pemilikan hak cipta dengan begitu serius.

Jika anda adalah pemilik konten atau apa sahaja bahan material digital yang telah dikongsikan pada laman ini dan anda tidak mahu kami membantu anda promosikan konten/bahan-bahan dengan memberi atau meletakkan kredit asal kepada anda (terkadang kami nama pemilik tidak terletak pada setiap artikel kami kerana kami tidak mengetahui sumber asal), maka anda disarankan untuk memberitahu kami dengan menghantar email kepada kami atau boleh guna PAUTAN INI untuk menghubungi kami agar kami dapat memeriksa dengan segera dan mengambil tindakan yang yang sewajarnya.

Kami tidak dapat melakukan sebarang tindakan jika anda tidak memberikan kami informasi yang diperlukan.

Kami sarankan anda memberi seberapa banyak detail/informasi yang seperti yang disenaraikan dibawah ini:
 • Spesifikasikan konten hak cipta yang menurut anda telah dilanggar.
 • Jika anda menuntut ada pelanggaran dari beberapa karya cipta dalam satu email maka silakan menuliskan daftar tersebut secara detail beserta alamat website yang berisikan konten yang melanggar tersebut.
Sertakan informasi lengkap seperti nama anda, telepon, alamat syarikat dan alamat email untuk memungkinkan kami menghubungi anda.

Jika anda memiliki itikad yang baik maka kirimkan pesanan tersebut sendiri, tidak diizinkan apabila pesanan tersebut dari agen atau pihak ketiga.

Informasi yang dituliskan harus disahkan betul dan berada dibawah tertakluk dengan peraturan pemalsuan.

PENAFIAN
BAHAN DAN MATERIAL YANG TERKANDUNG DI DALAM INI DISEDIAKAN “SEADANYA” DAN TANPA SEBARANG JAMINAN TIDAK KIRA JENISNYA SAMA ADA NYATA ATAU TERSIRAT SETAKAT MAKSIMUM YANG DIBENARKAN SELARAS DENGAN UNDANG-UNDANG YANG BERKENAAN.

ANDA BERSETUJU UNTUK MENANGGUNG RUGI, MEMBELA DAN TIDAK MEMPERTANGGUNGJAWABKAN LAMAN WEB INI, - RANGKAIAN DAN KUMPULAN KAMI DAN SEMUA RAKAN NIAGA GABUNGAN TERHADAP APA-APA TUNTUTAN (TERMASUK, TETAPI TIDAK TERHAD KEPADA, TUNTUTAN UNTUK FITNAH, MEMPERKECIL-KECILKAN PERDAGANGAN (‘TRADE DISPARAGEMENT’), PELANGGARAN PRIVASI DAN HARTA INTELEK) DAN GANTIRUGI TERMASUK FI PEGUAM BERBANGKIT DARIPADA SEBARANG PENYERAHAN OLEH ANDA ATAU MELALUI AKAUN ANDA.

(Sekiranya Ada Video Lampiran Disertakan, Ianya Adalah Untuk Tujuan Tontonan Sahaja Dan Tidak Semestinya Terkait Dengan Artikel. Sekiranya Ia Berkaitan Kemungkinan Ianya Adalah Secara Kebetulan Sahaja Kerana Hampir Kesemua Sertaan Video Pada Artikel Di Laman Ini Ialah Hasil Dari Kod Dibenamkan Oleh Pautan Yang Dinyatakan. Kredit Pemilik Dan Empunya Rakaman Video Itu Juga Telah Dipaparkan Pada Penyedia Perkhidmatan Tersebut. Jadi Anda Boleh Berhubung Terus Sekiranya Anda Ada Pertanyaan Lanjut Berkaitan Video Asal Pada Pelayan Perkhidmatan Tersebut.)