Skip to main content

follow us

Halaman web/blog ini dimiliki dan diuruskan oleh sekumpulan anak muda yang gemar menyebarkan maklumat.

Pemilik laman web ini, Kecoh.Info tidak berkongsi maklumat peribadi anda dengan pihak ketiga, Kecoh.Info juga tidak menyimpan maklumat yang dikumpul mengenai lawatan anda untuk digunakan selain untuk menganalisa prestasi kandungan melalui penggunaan cookies yang anda boleh nyahaktifkan pada bila-bila masa dengan mengubah tetapan pelayar internet anda.

Anda bersetuju untuk membenarkan Kecoh.Info menggunakan dan menyimpan cookies ini sekiranya anda tidak menyahaktifkan fungsi tersebut dari pelayar internet anda.

Segala artikel dan pandangan yang diterbitkan di laman ini adalah dari pandangan orang awam dan tidak mewakili kami. Kami tidak akan bertanggungjawab dengan segala isi kandungan yang disalin dari laman ini.

Dengan memasuki halaman ini kami beranggapan anda bersetuju dengan kesemua terma dan syarat yang telah ditetapkan oleh laman ini dan segala penafian yang telah kami sediakan anda faham dan setuju untuk teruskan.

Ini kerana kebanyakan tajuk artikel di laman ini adalah bukan berbentuk kenyataan. Anda tidak boleh menyalah ertikan tajuk yang telah disensasikan oleh laman ini.

Laman ini juga menyarankan anda membaca penuh tentang artikel yang telah disalin semula dari sumber-sumber laman web yang lain.

Kerana isi kandungan artikel dilaman ini kebanyakannya adalah berdasarkan ulangsiar dari pihak lain.

Jadi kebanyakan tajuk telah disunting dan disensasikan agar tidak sama dengan tajuk asal dari sumber yang mana kami tidak boleh menyalin bulat-bulat dari sumber yang perolehi atas sebab-sebab tertentu.

Namun anda boleh menyemak di akhir artikel kerana kami akan memaklumkan sumber asal tentang artikel tersebut.

Untuk makluman dan rekod sebarang artikel ataupun posting yang telah diterbitkan dalam halaman ini anda bersetuju ianya hanyalah sebagai perkongsian sahaja dan tidak boleh diambil sebagai rujukan tulen sekiranya anda belum membandingkan dengan sumber-sumber sahih dan tulen.

Kerana seperti yang kami nyatakan bahawa artikel di halaman ini bukan berbentuk kenyataan dari pihak kami ataupun sebagainya.

Waranti Dan Penggunaan Maklumat
Anda bersetuju untuk membaca dan menggunakan semua maklumat yang diperolehi dari laman web ini atas tanggungjawab anda sendiri.
Risiko jika berlaku sebarang kerugian, kerosakan atau kemalangan yang berlaku semasa anda mencuba atau menggunakan mana-mana maklumat dari laman web ini adalah atas tanggungan anda.
Pihak kami sentiasa cuba menyampaikan maklumat pada tahap yang sebaiknya, namun sebarang kesilapan penulisan atau kecuaian tidak dapat dielakkan dan bukan disengajakan.
Pemilik tidak bertanggungjawab untuk penerbitan semula kandungan yang terdapat di blog ini di laman sesawang lain atau media tanpa kebenaran.

Penulisan Komen
Pemilik laman web ini berhak untuk mengedit atau memadam mana-mana komen yang dikemukakan kepada blog ini tanpa notis termasuk:
Komen yang disifatkan sebagai spam
Komen tidak senonoh
Komen mengandungi bahasa atau ayat yang boleh menyinggung sensitiviti kaum atau agama yang lain
Komen yang menyerang seseorang individu atau organisasi
Komen yang berbaur perkauman
Komen yang menyerang seseorang individu atau organisasi
Komen mengandungi bahasa atau ayat yang boleh menyinggung sensitiviti kaum atau agama yang lain
Komen yang tidak ditulis dengan ejaan yang betul
Komen mengandungi bahasa atau ayat yang boleh menyinggung sensitiviti kaum atau agama yang lain
Komen yang tidak difahami

Hasil Penulisan Dan Artikel
Semua hasil penulisan di laman web Kecoh.Info ini adalah hak milik penulis kecuali dinyatakan sebaliknya. (Kebanyakannya penulisan telah diolah dan diular-siar semula dari pelbagai sumber website/blog/forum/media sosial)
Anda perlu mendapat kebenaran daripada pemilik laman web Kecoh.Info sekiranya anda ingin menyalin sepenuhnya artikel tersebut ke mana-mana media termasuk blog, laman sesawang, majalah, akhbar, poster, brosur atau mana-mana media cetak atau media atas talian.
Rujukan atau keratan artikel dengan meletakkan kredit sumber dari Kecoh.Info dibenarkan dengan syarat ianya tidak diubahsuai untuk mengelakkan sebarang percanggahan maklumat.
Pihak Kecoh.Info sentiasa berusaha untuk menghormati hak milik dan hak cipta orang lain, ini termasuk bahan-bahan seperti artikel, gambar, muzik, video atau bahan-bahan lain yang digunakan dalam artikel-artikel atau bahagian dalam laman ini.

Gambar Dan Ilustrasi Termasuk Audio Serta Video
Kebanyakan gambar/foto/imej disalin semula daripada sumber-sumber yang beredar di internet ataupun dari sumber-sumber pemula yang telah menyebarkannya/memuatnaik.
Gambar/foto/imej yang kami sertakan juga kemungkinan disunting oleh kami hanya untuk tujuan ilustrasi sahaja dan tidak boleh ditentusahkan kerana ianya bersifat hiburan untuk menarik minat. Sekiranya anda ingin membuat permintaan untuk memuat turun gambar-gambar yang telah dikongsikan atau dimuatnaik dari halaman ini sila hubungi kami dengan segera. Kerana kami sentiasa terbuka dengan semua jenis pandangan dan permintaan.
Untuk rekod dan makluman, kebanyakan artikel/audio/video atau apa saja kandungan yang diterbitkan atau dikongsikan di halaman blog/web ini kebanyakannya berasal dari pelbagai sumber media/website/blog dan lain-lain.

Nota Penafian Hakcipta dan Tanda Dagangan

Segala hakcipta dan tanda dagangan sepenuhnya dipegang oleh sumber yang telah dinyatakan atau sebaliknya.
Jika anda ada sebarang pertanyaan tentang hal berkaitan atau apa saja, silalah hubungi kami dengan kadar segera di halaman ini.

PERINGATAN
Pihak kami tidak bertanggungjawab terhadap segala/semua komentar yang diutarakan melalui laman sosial ini.
Ia pandangan peribadi pemilik akaun yang memberikan komen/pandangan/ulasan dan tidak semestinya menggambarkan pendirian kami ataupun sidang redaksi kami.
Segala risiko akibat komen yang disiarkan menjadi tanggungjawab pemilik akaun sendiri.
Sebarang komen yang ditingalkan tertakluk pada Akta Komunikasi dan Multimedia 1998 (Akta 588)

Sekiranya terdapat pertanyaan mengenai sebarang perkara yang telah dinyatakan diatas, pihak anda boleh hubungi Kecoh.Info dengan menggunakan halaman ini.

Polisi penafian dan kerahsiaan ini telah dikemaskini dan sah pada 11 Jun 2018, ianya mungkin diubahsuai dari masa ke semasa mengikut kesesuaian tanpa sebarang notis.

Pihak anda bertanggungjawab untuk merujuk semula halaman ini sekiranya terdapat ubahsuaian yang dibuat.