Skip to main content
THEATER MODE

Tonton Ejen Ali The Movie 2019 Onlince Free Streaming


SINOPSIS EJEN ALI THE MOVIE 2019 :
EJEN ALI THE MOVIE 2019 ini mengisahkan tentang seorang budak yang bernama Ali dan hanya baru berusia 12 tahun telah pun direkrut menjadi perisik untuk sebuah agensi perisikan kebangsaan yang dikenali sebagai Meta Advance Tactical Agency (MATA). MATA pada dasarnya adalah satu agensi dimana peranan mereka adalah untuk melindungi kota futuristik Cyberaya dari ancaman luar.

Dikisahkan bahawa konflik telah pun bermula dan timbullah masalah dan dalam pada itu Ali juga akhirnya mendapat tahu bahawa bukan dia sahaja satu-satunya ejen yang boleh mengawal gajet istimewa IRIS – (Infinity Retinal Intelligence System) tersebut. Gajet itu telah pun diubahsuai menjadi IRIS Neo, gajet yang mana ianya boleh dikawal serta digunakan oleh ejen-ejen lainnya.

Pun begitu inovasi terbaharu ini dipersoalkan oleh Ali apabila dia sendiri merasa terpinggir dan kedudukannya pula sebagai ejen istimewa MATA tergugat. Dan ketika itulah juga, dia didatangi oleh individu misteri yang mendakwa mengetahui akan kisah silamnya. Maka bermulalah pengembaraan baru Ejen Ali demi membongkar kebenaran walaupun kesetiaannya terhadap MATA bakal teruji.

Seiring dengan tayangan filem ini, runut bunyi EJEN ALI THE MOVIE bertajuk ‘Bukalah Matamu’ turut dipersembahkan oleh Aisyah Aziz buat julung kalinya di malam tayangan perdana. Lagu tema kedua bertajuk ‘Kita Jaga Kita’ nyanyian Altimet bersama Cuurley dan Malik Abdullah. Di samping itu, skor muzik untuk filem animasi ini mendapat sentuhan daripada Azri Yunus dan Hakim Kamal.

EJEN ALI THE MOVIE 2019 dikuasakan oleh Tenaga Nasional Berhad, bakal melancarkan misinya di 160 pawagam seluruh Malaysia, Singapura dan Brunei sepanjag musim cuti sekolah ini.

Tajuk: EJEN ALI THE MOVIE 2019
Tarikh Mula Tayangan: November 28, 2019 (Malaysia)
Genre: Action/Animation
Pengarah: Muhammad Usamah Zaid Yasin
Terbitan: WAU Animation
Musib Oleh: Azri Yunus, Hakim Kamal
Bahasa: Malay
RATING/PENILAIAN KAMI: ★★★★☆

Comment Policy: Please write your comments that match with the topic on this this page's posts. Comments that contain links will not be displayed.
Buka Komentar

You Might Also Like:

Loading...