Skip to main content
THEATER MODE

Kronologi Penuh Kanak-Kanak Perempuan 3 Tahun Yang Dikatakan Hilang, Rupanya Dah Meninggal Dunia Dan Ditinggalkan Dalam Hutan


Kronologi Penuh Kanak-Kanak Perempuan 3 Tahun Yang Dikatakan Hilang, Rupanya Dah Meninggal Dunia Dan Ditinggalkan Dalam Hutan :

Minggu lepas, sepasang suami isteri diburu pihak polis bagi membantu siasatan kes kanak-kanak perempuan berusia tiga tahun yang hilang. Kejadian yang agak mengelirukan itu menimbulkan pelbagai reaksi orang awam yang rata-ratanya simpati dengan nasib kanak-kanak itu.

Terbaru, menerusi Harian Metro, kanak-kanak itu disahkan meninggal dunia. Paling menyedihkan apabila mangsa ditinggalkan di dalam hutan.

Semalam, pasangan itu telah ditahan di Ampang, Selangor pada 4 jam petang. Suspek yang berusia 37 dan 40 tahun. Pihak polis telah mendapatkan perintah tahanan membawa mereka pulang ke Langkawi hari ini bagi membantu siasatan.

Bagaimanapun kanak-kanak terbabit tidak berada bersama mereka dan kami masih menyiasat mengikut kes berkenaan mengikut Seksyen 48(2) Akta Kanak-Kanak.

Terdahulu, satu laporan telah dibuat oleh ibu kanak-kanak tersebut mengatakan anaknya yang dijaga teman lelakinya hilang.

Meninggalkan kanak-kanak itu dihutan

Namun, apa yang menyedihkan hari ini pihak polis mengesahkan kanak-kanak tersebut sudah meninggal dunia selepas pihaknya menahan seorang lelaki. Suspek yang dipercayai menjaga mangsa itu telah ditahan di sebuah premis di Taman Melati, dekat Ampang, petang semalam.

Hasil soal siasat mendapati, kanak-kanak berkenaan mengalami sawan ketika dimandikan lelaki berkenaan dan tidak sedarkan diri sebelum dia bertindak meninggalkan kanak-kanak itu di satu kawasan hutan.

Lari ke Lembah Klang bersama keluarga

Menurut sumber, lelaki berkenaan melarikan diri ke Lembah Klang sejurus kejadian bersama isteri dan anaknya. Rahsia ini terbongkar selepas dia disoal siasat oleh pihak polis.

Suspek kemudiannya melarikan diri ke Lembah Klang bersama keluarganya. Suspek sudah dibawa ke Langkawi untuk tindakan lanjut.

Sementara itu, menurut Timbalan Ketua Polis Daerah Ampang Jaya Superintendan Mohd Zaid Hassan, tangkapan dilakukan pasukan dari Ibu Pejabat Daerah (IPD) Langkawi dengan bantuan anggota dari IPD Ampang.
Ikuti Kami Di Media Sosial

Jangan lupa LIKE dan FOLLOW SEE FIRST Facebook Page Kami Di Sini. Dan jadilah sebahagian komuniti kami dengan menyertai kumpulan/group facebook kami yang kini mencecah hampir 300,000 ahli Di Sini.

Dengan berbuat demikian anda akan menjadi dikalangan antara orang yang terawal mengetahui informasi dan maklumat terkini. Cubalah kerana ianya adalah percuma!

×


Kami menghormati secara total tentang hak privasi anda. Walaupun begitu, kami juga sarankan anda membaca terlebih dahulu dasar-dasar privasi yang telah ditetapkan pada laman ini di sini.

Dan dengan melayari laman ini juga kami beranggapan anda sudah pun bersetuju dan paham serta jelas dengan membaca keseluruhan isi kandungan tentang dasar privasi yang ditetapkan pada laman ini.
Untuk makluman juga, anda perlulah terlebih dahulu menyemak terma dan syarat yang terkandung dalam laman ini di sini.

Oleh kerana itu, kami beranggapan dengan melayari laman ini anda juga sudah pun membaca dan bersetuju sepenuhnya dengan terma dan syarat laman ini.
Sebarang kekeliruan atau kemusykilan silahkan hubungi kami. Dan kami juga akan membalas sebarang pertanyaan ataupun apa sahaja yang diajukan kepada kami dari anda dengan kadar yang segera.

Mungkin dengan segala maklumat dan informasi juga panduan yang telah kami sediakan ianya boleh menjadi rujukan anda pada bila-bila masa.

Sebagai kesimpulan, laman ini hanyalah menyediakan maklumat yang telah kami dapati dari laman-laman sumber lainnya dan anda mungkin juga sudah sedia maklum tentang perkara tersebut.

Apapun yang paling penting ialah maklumat yang disalurkan itu sahih dan telah pun disemak kebenarannya. Seterusnya anda boleh hubungi kami dengan layari pautan ini.

Sumber: Rujukan | Gambar Hiasan | Video Lampiran

Comment Policy: Please write your comments that match with the topic on this this page's posts. Comments that contain links will not be displayed.
Buka Komentar

You Might Also Like:

Loading...