Skip to main content
THEATER MODE

“ANAK SAYA TIADA SAWAN” – TERKINI POLIS JUMPA CECAIR MELEKAT DI TOTO MILIK ALEYA DALAM BILIKANAK SAYA TIADA SAWAN TERKINI POLIS JUMPA CECAIR MELEKAT DI TOTO MILIK ALEYA DALAM BILIK :

Berikutan kes kematian Nur Aisyah Aleya Abdullah yang mayatnya ditemui dibuang di Langkawi, ibunya tampil memberikan kenyataan.

“Naluri saya kuat mengatakan anak saya sudah tiada apabila anak lelaki suspek berusia empat tahun memberitahu Aleya dah mati,” kata Rosmaliah Samo menerusi laporan Berita Harian.

Wanita berusia 31 tahun itu berkata, dia mula berasa tidak sedap hati ketika berkunjung ke rumah pasangan suami isteri yang mengasuh anaknya apabila diberitahu mereka sudah menyerahkan Aisyah yang berusia tiga tahun itu kepada orang lain.

“Kawan lelaki (suspek) ada datang ke hostel (asrama) berhampiran tempat kerja berjumpa saya, namun berdolak dalih memberitahu anak saya sihat di bawah jagaannya dan dia akan bawa bertemu saya tidak lama lagi.

“Kami berkenalan empat bulan lalu dan dia membawa saya pulang tinggal rumahnya serta memperkenalkan saya sebagai rakan kepada isterinya yang juga jururawat di hospital,” ujarnya.

Tambah Rosmaliah, hubungan dia dengan isteri kawan lelakinya itu amat baik, namun isterinya mula mengesyaki sesuatu apabila mereka sering berbalas mesej antara satu sama lain.

Dia kemudian keluar dari rumah berkenaan sejak 27 Januari lalu untuk bekerja di kedai makan berkenaan dan sepanjang tempoh itu dia tidak pernah bertemu dengan anaknya.

“Disebabkan rindu untuk bertemu dengan anak, saya pergi ke rumah mereka pada 22 dan 23 Februari lalu, tetapi kecewa apabila dimaklumkan anak saya tiada dalam jagaan mereka.

“Pada 28 Februari lalu, kawan lelaki dan isterinya datang bertemu saya dan memujuk kembali tinggal bersama mereka, tetapi saya enggan kerana mereka tidak mahu memberitahu di mana anak saya berada,” katanya.

Rosmaliah mendakwa, anaknya juga pernah ditmpar beberapa kali di depan matanya selain seluruh badan mempunyai kesan lebam serta kesan dicvcuh api rok0k selain kulitnya melecuur seperti disiram air panas.

“Ketika tinggal bersamanya di kuarters itu, saya cuba untuk melarikan diri tetapi lelaki itu menghalang dan meletakkan mangga pada pintu rumah.

“Isterinya (suspek) pernah memberitahu yang suaminya juga pernah membawa perempuan lain pulang dan tinggal bersama di kuarters itu sebelum ini menyebabkan saya tak kisah apabila dia bawa saya pulang ke rumah itu.

“Dia seorang yang panas baran dan suka puukul kalau tak ikut cakap dia malah isterinya juga pernah menjadi mangsa dan saya kurang yakin isterinya terbabit bersubahat dalam perkara ini,” tambahnya.

Walau bagaimanapun, dia menafikan anaknya mempunyai penyakit sawan seperti yang didakwa suspek dan mungkin itu alasan yang diberikannya sebaik melihat anak saya sudah mennggal.

POLIS merampas toto yang mempunyai beberapa titisan drah di rumah suami isteri di Kuarters Hospital Langkawi untuk membantu siasatan kes pembnuhan kanakk2 perempuan berusia tiga tahun.

Ketua Polis Daerah Langkawi, Superintendan Mohd Iqbal Ibrahim berkata, toto itu dirampas Unit Forensik pada 3.30 petang hari ini di bilik tidur mngsa, Nur Aisyah Aleya Abdullah.

Beliau berkata, setakat ini pihaknya tidak menolak kemungkinan ada unsur pendeeraan terhadap mngsa atau di rumah berkenaan.

“Toto itu akan dihantar ke Jabatan Kimia untuk dianalisis bagi membantu siasatan.

“Selain itu, kami akan meneruskan temubual dan soal siasat terhadap pasangan terbabit untuk siasatan lanjut.

“Kami akan turut merakam percakapan semua anak pasangan terbabit bagi membantu siasatan,” katanya pada sidang med1a di Ibu Pejabat Polis Daerah (IPD) Langkawi, malam ini.

Mohd Iqbal berkata, pihaknya sudah menghubungi ibu mangsa untuk memaklumkan mengenai penemuan tengk0rak dan cebisan rambut di kawasan gaung di Gunung Raya, pagi hari ini dan dia kelihatan sedih dengan kejadian itu.

Bagaimanapun, katanya, ibu mngsa sanggup memberi kerjasama termasuk mengambil ujian asid deoksiribonukleik (DNA) di Hospital Langkawi esok.

“Kami akan mengambil sampel drah pasangan suspek itu untuk membantu siasatan susulan penemuan titisan drah pada toto memandangkan suspek wanita mengatakan suaminya pernah memukkul.

“Selain itu, Bahagian Siasatan Jenayah IPD Langkawi bersama Unit K-9 akan ke lokasi penemuan tengk0rak itu semula untuk mencari anggota badan lain.

“Kami bimbang anggota badan sudah dimakan binatang buas dalam hutan berkenaan dan kami akan meluaskan kawasan pencarian yang agak mencabar kerana hutan tebal,” katanya.

Mohd Iqbal berkata, pencarian pada hari ini terpaksa dihentikan memandangkan kawasan itu merbhaya kerana gaung dalam sehingga menyukarkan pihaknya mencari anggota badan mngsa lain.

“Saya pernah nampak anak saya dipukuII termasuk ditamparPipi tetapi saya.. ‘ – Ibu Nur Aisyah mengaku teman lelaki BENGIS Panas Baran

LANGKAWI – Ibu kandung kepada kanak-kanak perempuan, Nur Aisyah Aleya Abdullah, 3, menggambarkan teman lelakinya yang ditahan kerana disyaki membunvh anak tunggalnya itu sebagai seorang yang bengiiss dan pa nassBaran.

“Kami menjalinkan hubungansuliit selama empat bulan dan lelaki itu membawa saya pulang ke rumahnya di kuarters dan memperkenalkan saya sebagai rakannya kepada isteri yang juga jururawat di hospital berkenaan,” katanya ketika ditemui di sebuah restoran di Pantai Cenang, Langkawi, hari ini.

Rosmaliah berkata, sepanjang tinggal di kuarters itu, hubungannya dengan isteri lelaki berusia 40 tahun itu sangat baik.

Bagaimanapun, menurutnya, wanita itu berjaya menghidu hubungansuulit mereka apabila tersilap berbalas WhatsApp dengan isterinya melalui telefon bimbit lelaki berkenaan.

Katanya, dia kemudian keluar dari rumah berkenaan sejak 27 Januari lalu untuk bekerja di kedai makan dan sepanjang tempoh itu, dia tidak pernah bertemu dengan Nur Aisyah Aleya.

Rosmaliah Samo, 32, mendakwa, suspek berusia 37 tahun itu juga sering memukvI Nur Aisyah sekiranya kanak-kanak itu merengek.

“Saya pernah nampak anak saya dipukvI termasuk ditammpar pada pipi tetapi saya tidak berani menghalang kerana dia uguut mahu pukuII saya,” katanya ketika ditemui di sebuah restoran tempat dia bekerja di Pantai Chenang di sini hari ini.

Katanya, badan anaknya juga dipenuhi lebam dipercayai dicubiit selain kesan cvcuh puntung rokok dan meIecuur dipercayai dicurahh aiirpanas.

“Anak saya mungkin dipuukul semasa saya keluar bekerja di sebuah restoran di Pantai Chenang,” ujarnya sambil memberitahu suspek pernah menyuap cili ke dalam mulut anaknya dengan menyatakan Aleya suka makan pedas.

Mohon bawa keluar

Menurutnya, dia pernah mahu membawa keluar anaknya dari rumah suspek di kuarters Hospital Langkawi (HL) tersebut tetapi suspek melarang.

“Saya takut kerana suspek seorang kaki pukul selain dia berkeras mahu menjaga Aleya,” jelasnya yang memberitahu dia pernah dipukvI suspek dengan topi keledar dan getah paip beberapa kali.

Bercerita lanjut tentang kehilangan anaknya itu, katanya, dia tidak berjumpa dengan anaknya lebih sebulan kerana suspek mahu menjaganya dan meyakinkan bahawa Aleya dalam keadaan baik.

“Saya kemudian pergi mencari Aleya pada 23 Februari lalu tetapi apa yang mengejutkan apabila salah seorang anak suspek yang berusia empat tahun beritahu Aleya sudah tiada.

Naluri seorang Ibu

“Naluri saya kuat mengatakan apa yang diberitahu anak suspek itu benar sebelum saya pergi semula ke rumahnya keesokan harinya, namun anak suspek menukar cerita dengan beritahu ayah telah memberikan Aleya kepada orang lain,” katanya.

Ujarnya lagi, dia yang berasa tidak sedap hati kemudian membuat laporan polis mengenai kehilangan anak kesayangannya itu.

“Sepanjang kehilangannya, saya ada bermimpi Aleya berkata mama, datanglah ambil adik,” katanya.

Penganggur, Ramlan Abdul Rashid, 37, dan isterinya, Wan Roslina Wan Jusoh, 40, yang bekerja sebagai jururawat di wad kanak-kanak Hospital Langkawi dicari selepas polis menerima laporan dibuat oleh seorang wanita Indonesia berhubung kehilangan anaknya, Nur Aisyah Aleya Abdullah


Ikuti Kami Di Media Sosial

Jangan lupa LIKE dan FOLLOW SEE FIRST Facebook Page Kami Di Sini. Dan jadilah sebahagian komuniti kami dengan menyertai kumpulan/group facebook kami yang kini mencecah hampir 300,000 ahli Di Sini.

Dengan berbuat demikian anda akan menjadi dikalangan antara orang yang terawal mengetahui informasi dan maklumat terkini. Cubalah kerana ianya adalah percuma!

×


Kami menghormati secara total tentang hak privasi anda. Walaupun begitu, kami juga sarankan anda membaca terlebih dahulu dasar-dasar privasi yang telah ditetapkan pada laman ini di sini.

Dan dengan melayari laman ini juga kami beranggapan anda sudah pun bersetuju dan paham serta jelas dengan membaca keseluruhan isi kandungan tentang dasar privasi yang ditetapkan pada laman ini.
Untuk makluman juga, anda perlulah terlebih dahulu menyemak terma dan syarat yang terkandung dalam laman ini di sini.

Oleh kerana itu, kami beranggapan dengan melayari laman ini anda juga sudah pun membaca dan bersetuju sepenuhnya dengan terma dan syarat laman ini.
Sebarang kekeliruan atau kemusykilan silahkan hubungi kami. Dan kami juga akan membalas sebarang pertanyaan ataupun apa sahaja yang diajukan kepada kami dari anda dengan kadar yang segera.

Mungkin dengan segala maklumat dan informasi juga panduan yang telah kami sediakan ianya boleh menjadi rujukan anda pada bila-bila masa.

Sebagai kesimpulan, laman ini hanyalah menyediakan maklumat yang telah kami dapati dari laman-laman sumber lainnya dan anda mungkin juga sudah sedia maklum tentang perkara tersebut.

Apapun yang paling penting ialah maklumat yang disalurkan itu sahih dan telah pun disemak kebenarannya. Seterusnya anda boleh hubungi kami dengan layari pautan ini.

Sumber: Rujukan | Gambar Hiasan | Video Lampiran

Comment Policy: Please write your comments that match with the topic on this this page's posts. Comments that contain links will not be displayed.
Buka Komentar

You Might Also Like:

Loading...