Skip to main content
THEATER MODE

Tonton Filem 7ujuh 2018 Full Movie


Tonton Filem 7ujuh 2018 Full Movie : Nampaknya tahun 2018 ini terlalu banyak filem dari Malaysia yang agak menarik kita tonton. Kalau dahulu filem Hantu Kak Limah 2018 dan filem Munafik 2 mendapat box office, apakah filem 7ujuh ini juga akan mendapat kutipan box office?

Pun begitu mari kita ikuti rangkuman dan maklumat penuhnya terlebih dahulu. Jom sama-sama kita ikuti seperti yang telah kami sediakan dalam halaman ini.

Informasi Penuh Tentang Tonton Filem 7ujuh 2018 Full Movie

Tajuk: 7UJUH
Tarikh Mula Tayangan: 8 November 2018
Genre: Seram / Ngeri
Pengarah: Raja Mukhriz Raja Ahmad Kamaruddin
Terbitan: Primeworks Studios Sdn Bhd
Pelakon: Johan As'ari, Cristina Suzanne, Marsha Milan, Aeril Zafrel, Pekin Ibrahim, Siti Saleha, Riz Amin, Deedee Nash, Hanafi Su, Dee Dee Nash, Faizal Hussein
Lagu Tema / OST: MARSHA MILAN & QODY - Ku Bersumpah
RATING/PENILAIAN KAMI: ★★★☆☆

Sinopsis Filem 7ujuh 2018 Full Movie

Pada tahun 70an, tujuh pelajar kolej yang mengambil keputusan meraikan hari terakhir pengajian dengan bercuti di sebuah rumah peranginan milik salah seorang daripada mereka, Sam (Johan A’sari).

Namun kegembiraan tujuh sekawan itu berpesta dengan arak dan dadah telah mengundang satu kejadian yang tidak diingini terhadap Suri (Marsha Milan) iaitu anak kepada Tok Batin (Wan Hanafi Su) yang ditugaskan menjaga rumah tersebut. Suri telah dirogol dan kemudian membunuh diri. Suri menyumpah akan menghantui mereka.

Susulan kejadian tersebut, ketujuh-tujuh mereka dihantui satu sumpah dendam sehingga membuatkan mereka sukar untuk keluar dari rumah tersebut. Lebih parah, sumpahan tersebut harus tuntas untuk meragut nyawa mereka seorang demi seorang.

Tonton Filem 7ujuh 2018 Full Movie

Ikuti Kami Di Media Sosial

Jangan lupa LIKE dan FOLLOW SEE FIRST Facebook Page Kami Di Sini. Dan jadilah sebahagian komuniti kami dengan menyertai kumpulan/group facebook kami yang kini mencecah hampir 300,000 ahli Di Sini.

Dengan berbuat demikian anda akan menjadi dikalangan antara orang yang terawal mengetahui informasi dan maklumat terkini. Cubalah kerana ianya adalah percuma!

×


Kami menghormati secara total tentang hak privasi anda. Walaupun begitu, kami juga sarankan anda membaca terlebih dahulu dasar-dasar privasi yang telah ditetapkan pada laman ini di sini.

Dan dengan melayari laman ini juga kami beranggapan anda sudah pun bersetuju dan paham serta jelas dengan membaca keseluruhan isi kandungan tentang dasar privasi yang ditetapkan pada laman ini.
Untuk makluman juga, anda perlulah terlebih dahulu menyemak terma dan syarat yang terkandung dalam laman ini di sini.

Oleh kerana itu, kami beranggapan dengan melayari laman ini anda juga sudah pun membaca dan bersetuju sepenuhnya dengan terma dan syarat laman ini.
Sebarang kekeliruan atau kemusykilan silahkan hubungi kami. Dan kami juga akan membalas sebarang pertanyaan ataupun apa sahaja yang diajukan kepada kami dari anda dengan kadar yang segera.

Mungkin dengan segala maklumat dan informasi juga panduan yang telah kami sediakan ianya boleh menjadi rujukan anda pada bila-bila masa.

Sebagai kesimpulan, laman ini hanyalah menyediakan maklumat yang telah kami dapati dari laman-laman sumber lainnya dan anda mungkin juga sudah sedia maklum tentang perkara tersebut.

Apapun yang paling penting ialah maklumat yang disalurkan itu sahih dan telah pun disemak kebenarannya. Seterusnya anda boleh hubungi kami dengan layari pautan ini.

Sumber: Rujukan | Gambar Hiasan | Video Lampiran

Comment Policy: Please write your comments that match with the topic on this this page's posts. Comments that contain links will not be displayed.
Buka Komentar

You Might Also Like:

Loading...