Skip to main content
THEATER MODE

Farid Kamil Dakwa Dirasuah RM5 Juta Untuk Maafkan & Rosmah


Farid Kamil Dakwa Dirasuah RM5 Juta Untuk Maafkan Najib Rosmah : Pendedahan berkaitan untuk maafkan najib oleh Farid Kamil dalam satu siri program stesen TV Al-Hijrah jam 10 malam semalam.

Beliau yang ditemuramah oleh juru acara dalam rancangan bertajuk "Nak jadi Artis ke Nak jadi Ahli Politik?". Dan dalam sesi temuramah tersebut beliau secara jelas menyatakan bahawa untuk maafkan najib dirinya cuba dirasuah.

Beliau mendakwa dirinya telah cuba dirasuah sebanyak RM5 juta oleh kerajaan BN bagi memaafkan bekas Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Razak dan Datin Seri Rosmah Mansor hanya kerana untuk maafkan Najib dan Rosmah.

Menangkis dengan dakwaan Farid Kamil yang menyatakan Dirasuah RM5 Juta oleh kerajaan terdahulu, Datuk Lokman Adam menyatakan bahawa pelakon Datuk Farid Kamil berbohong apabila memberitahu beliau telah cuba dirasuah oleh Barisan Nasional (BN) sebanyak RM5 juta.

Reaksi Datuk Lokman Adam Berkaitan Rasuah RM5 Juta Untuk Maafkan Najib

Menurut Lokman, Farid Kamil telah gagal melaporkan cubaan merasuah dirinya kepada Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia (SPRM) kononnya semata-mata untuk maafkan Najib dan Rosmah.

Tambah Lokman, kegagalan beliau berbuat demikian merupakan satu kesalahan di bawah Seksyen 25 (1) dan (2) Akta SPRM 2009 kerana tidak melaporkan perkara yang didakwanya iaitu cubaah rasuah RM5 juta tersebut.

Logik tentang cubaan untuk maafkan najib

"Tidak ada sebab mengapa Farid Kamil tidak melaporkan perbuatan tersebut melainkan kenyataan tersebut direka bagi merosakkan imej mantan Perdana Menteri dan isteri beliau."

"Tidak boleh diterima akal bahawa Farid mengambil masa selama enam bulan untuk membuat kenyataan sedangkan dia tidak membuat laporan kepada SPRM bahawa ada cubaan untuk merasuah beliau," katanya secara langsung di Facebook resminya malam tadi.

Tambah Lokman, Farid tidak perlu takut untuk melaporkan dakwaan itu kerana akta perlindungan saksi wujud ketika kejadian dikatakan berlaku dan dia boleh memohon perlindungan saksi.

"Kenapa kini, setelah Najib tidak lagi berkuasa, Farid Kamil menuduh Najib Rosmah pula yang bertanggungjawab terhadap apa yang berlaku terhadap dirinya. Perkara ini perlu disiasat oleh pihak polis supaya rakyat mengetahui kenyataan mana yang benar," katanya lagi.

Umum ketahui bahawa Datuk Farid Kamil ini pro-Mahathir dan Datuk Lokman Adam pula pro-Najib. Jadi siapa yang benar dan siapa yang salah anda nilaikan sendiri.Farid Kamil Dakwa Dirasuah RM5 Juta Untuk Maafkan Najib Rosmah


Ikuti Kami Di Media Sosial
Jangan lupa like Facebook Page Kami Di Sini. Sertai komuniti kumpulan/group facebook kami yang kini mencecah hampir 300,000 ahli Di Sini

Dasar Privasi
Kami menghormati secara total tentang hak privasi anda. Walaupun begitu, kami juga sarankan anda membaca terlebih dahulu dasar-dasar privasi yang telah ditetapkan pada laman ini di sini.

Dan dengan melayari laman ini juga kami beranggapan anda sudah pun bersetuju dan paham serta jelas dengan membaca keseluruhan isi kandungan tentang dasar privasi yang ditetapkan pada laman ini.

Terma & Syarat
Untuk makluman juga, anda perlulah terlebih dahulu menyemak terma dan syarat yang terkandung dalam laman ini di sini. Oleh kerana itu, kami beranggapan dengan melayari laman ini anda juga sudah pun membaca dan bersetuju sepenuhnya dengan terma dan syarat laman ini.

Hubungi Kami
Sebarang kekeliruan atau kemusykilan silahkan hubungi kami. Dan kami juga akan membalas sebarang pertanyaan ataupun apa sahaja yang diajukan kepada kami dari anda dengan kadar yang segera.

Mungkin dengan segala maklumat dan informasi juga panduan yang telah kami sediakan ianya boleh menjadi rujukan anda pada bila-bila masa.

Sebagai kesimpulan, laman ini hanyalah menyediakan maklumat yang telah kami dapati dari laman-laman sumber lainnya dan anda mungkin juga sudah sedia maklum tentang perkara tersebut.

Apapun yang paling penting ialah maklumat yang disalurkan itu sahih dan telah pun disemak kebenarannya. Seterusnya anda boleh hubungi kami dengan layari pautan ini.
Sumber: Rujukan | Gambar Hiasan | Video Lampiran

https://www.kecoh.info/2018/11/farid-kamil-dakwa-dirasuah-rm5-juta.html

Open Comments