Skip to main content
THEATER MODE

Rise: Ini Kalilah 2018 Full Movie Live Streaming Online

Tonton Dan Download Live Streaming Online Full Movie Percuma Di Sini

Rise: Ini Kalilah 2018 Full Movie Live Streaming Online : segmen yang berbeza. Jalan cerita ini juga tidak fokus kepada satu watak utama tetapi dipecahkan kepada beberapa watak dan jalan cerita yang berbeza. Masing-masing ada konflik dan kepentingan tersendiri dalam menjalani kehidupan mereka.

Tajuk: Rise: Ini Kalilah 2018
Tarikh Mula Tayangan: 13 Sep 2018
Genre: Drama
Pengarah: Saw Teong Hin, Nik Amir Mustapha, M.S. Prem Nath
Terbitan: MM2 ENTERTAINMENT SDN BHD
Pelakon: Remy Ishak, Mira Filzah, Sangeeta Krishnasamy, Jack Tan, Shashi Tharan, Jenn Chia
Lagu Tema / OST: SEJAHTERA MALAYSIA by Dato Sheila Majid
RATING/PENILAIAN KAMI: ★★★★★

Sinopsis Rise: Ini Kalilah

Film Rise: Ini Kalilah ini mengikuti kehidupan rakyat biasa yang bergabung demi matlamat yang sama, yakni, kasih terhadap negara. Menerusi 6 cerita individu yang saling berkait, ia merakamkan suasana penuh ketegangan waktu akhir sebelum berlangsungnya pilihan raya umum yang terpenting dalam sejarah Malaysia. Setiap cerita akan menyingkap kesedaran tentang apakah ertinya sebagai seorang rakyat Malaysia yang sebenar iaitu kehormatan, harapan, mempertahankan diri anda, membela hak anda, penebusan dan membina masa depan yang baru.

Seorang pelajar yang berada di London cuba dengan sedaya upayanya untuk mengirim balik undi pos yang penting. Seorang ahli peniaga yang terkongkong dalam emosi ketakutan kerana politik. Seorang wartawan yang bertekad melaporkan kebenaran. Seorang polis yang terperangkap dalam dilema untuk melakukan apa yang betul dan apa yang terbaik demi keluarganya.

Kisah cinta dalam Rise: Ini Kalilah 2018

Kisah cinta terhalang antara pasangan daripada dua kaum yang berbeza, seorang penjaja Singapura yang tidak mempunyai matlamat hidup dan seorang agen pengundian di Malaysia. Tiba masa iaitu 4.58 petang pada 9 Mei 2018, keenam-enam watak ini akan bertembung bersama-sama.

Menjelang ketibaan zaman baru, pilihan yang mereka buat akan dicerminkan dan meninggalkan kesan nyata dalam kehidupan mereka. Saksikan filem Rise: Ini Kalilah untuk melihat kisah perjalanan pilihan raya paling sengit dalam sejarah negara.

Rise: Ini Kalilah 2018 Full Movie Live Streaming Online

Ikuti Kami Di Media Sosial

Jangan lupa LIKE dan FOLLOW SEE FIRST Facebook Page Kami Di Sini. Dan jadilah sebahagian komuniti kami dengan menyertai kumpulan/group facebook kami yang kini mencecah hampir 300,000 ahli Di Sini.

Dengan berbuat demikian anda akan menjadi orang yang terawal mengetahui informasi dan maklumat terkini. Cubalah ianya adalah percuma!

×


Kami menghormati secara total tentang hak privasi anda. Walaupun begitu, kami juga sarankan anda membaca terlebih dahulu dasar-dasar privasi yang telah ditetapkan pada laman ini di sini.

Dan dengan melayari laman ini juga kami beranggapan anda sudah pun bersetuju dan paham serta jelas dengan membaca keseluruhan isi kandungan tentang dasar privasi yang ditetapkan pada laman ini.
Untuk makluman juga, anda perlulah terlebih dahulu menyemak terma dan syarat yang terkandung dalam laman ini di sini.

Oleh kerana itu, kami beranggapan dengan melayari laman ini anda juga sudah pun membaca dan bersetuju sepenuhnya dengan terma dan syarat laman ini.
Sebarang kekeliruan atau kemusykilan silahkan hubungi kami. Dan kami juga akan membalas sebarang pertanyaan ataupun apa sahaja yang diajukan kepada kami dari anda dengan kadar yang segera.

Mungkin dengan segala maklumat dan informasi juga panduan yang telah kami sediakan ianya boleh menjadi rujukan anda pada bila-bila masa.

Sebagai kesimpulan, laman ini hanyalah menyediakan maklumat yang telah kami dapati dari laman-laman sumber lainnya dan anda mungkin juga sudah sedia maklum tentang perkara tersebut.

Apapun yang paling penting ialah maklumat yang disalurkan itu sahih dan telah pun disemak kebenarannya. Seterusnya anda boleh hubungi kami dengan layari pautan ini.

Sumber: Rujukan | Gambar Hiasan | Video Lampiran

https://www.kecoh.info/2018/11/Tonton-Rise-Ini-Kalilah-2018-Full-Movie-Live-Streaming-Online.html

Open Comments