Skip to main content
THEATER MODE

Paskal The Movie (2018) Full Movie


Filem Paskal The Movie (2018) Full Movie - Kalau sebelum ini kami telah memberi ulasan dan maklumat penuh tentang beberapa filem tempatan dan juga luar negara kali ini kami memberi ulasan dan maklumat penuh tentang Filem Paskal The Movie 2018 ini yang mana telah diinpirasikan daripada kisah benar tentang kejayaan pasukan unit khas dalam organisasi TLDM atau lebih dikenali sebagai Pasukan Khas Laut (PASKAL).

Dipercayai melalui sumber, filem Paskal The Movie (2018) ini juga telah menelan kos RM10 juta dimana ianya mendapat sentuhan daripadah pengarah terkenal iaitu Adrian Teh.

Paskal The Movie (2018) ini menemui ditayangkan bermula pada 27 September 2018 di pawagam seluruh tanah air.

Filem Paskal The Movie (2018) Full Movie
Tajuk PASKAL THE MOVIE
Tarikh Tayangan 27 September 2018
Genre Aksi
Pengarah Adrian Teh
Skrip Anwari Ashraf
Lagu Tema/OST Tajuk : Cabang Tiga
Artis : Aman Ra
Terbitan Asia Tropical Films Sdn Bhd
Pelakon Dan Watak:
Hairul Azreen
Ammar Alfian
Jasmine Suraya Chin
Henley Hii
Taufiq Hanafi
Hafizul Kamal
Theebaan Govindasamy
Gambit Saifullah
Taufiq Hanafi
Nam Ron
Amerul Affendi
Sherry Aljeffri
Dato Sri Eizlan Yusof
Tiger Chen Hu
Steve Yap
Fabian Loo
RATING/PENILAIAN KAMI: ★★★★☆

Tonton Filem Paskal The Movie (2018) Full Movie
Sinopsis Filem Paskal The Movie (2018)
Mengisahkan tentang Leftenan Komander Arman Anwar, seorang anggota Pasukan Khas Laut (PASKAL) iaitu pasukan elit Tentera Laut Diraja Malaysia. Namun ibunya tidak merestui pekerjaannya kerana ayahnya juga seorang ahli PASKAL yang telah terkorban semasa menjalankan tugas. Apabila rakan sepasukannya terkorban dan seorang lagi diberhentikan, Arman membuat keputusan untuk berhenti. Namun, dia terhimpit dengan misi terakhir yang perlu diselesaikan. Misi merampas kembali kapal dagang MV Bunga Laurel daripada lanun Somalia di Teluk Aden.

Filem Paskal The Movie (2018) Full Movie


Jika anda ada pertanyaan/cadangan/saranan atau ingin menghubungi kami secara terus silalah hubungi kami melalui RUANGAN PESANAN INI atau boleh terus hubungi kami diruangan LIVE CHAT INI ataupun ruangan komen di bawah.

Dan Jangan Lupa Like/Follow Laman Facebook Kami Terlebih Dahulu Agar Anda Menjadi Orang Yang Terawal Mengetahui Segala Informasi Yang Terkini.

Sekiranya anda ingin mengetahui tentang apa sahaja informasi yang berkaitan seperti tajuk artikel ini (Filem Paskal The Movie (2018) Full Movie) ,anda bolehlah join GROUP/KUMPULAN FACEBOOK kami yang mana kini telah melebihi 200,000 ahli.

Pastikan anda SUBSCRIBE CHANNEL YOUTUBE KAMI terlebih dahulu agar membolehkan anda melihat kandungan yang kami kongsikan secara eksklusif.


Open Comments

You Might Also Like:

Loading...