Skip to main content
THEATER MODE

Kereta Proton X70 Baru Telah Keluar Dipasaran


Akhirnya Kereta Proton X70 Baru Telah Keluar Dipasaran
Proton Holdings Bhd (Proton) mengumumkan nama rasmi model kenderaan utiliti sukan (SUV) pertamanya hasil kerjasama dengan pengeluar kereta Geely China sebagai Proton X70.

Ketua Pegawai Eksekutif Proton, Dr Li Chunrong berkata, pemilihan nama itu dibuat berdasarkan pemilihan lebih 60 peratus peserta yang menyertai peraduan memilih nama SUV itu secara online pada April lalu.

Menurutnya, peraduan selama sebulan itu disertai kira-kira 90,000 orang dengan peserta perlu memilih empat nama pilihan iaitu PX7, X7, X70 dan X700.

"Proton bergerak ke arah sistem alphanumeric atau kombinasi abjad dan angka seiring dengan keluaran model SUV terbaharu ini," katanya pada sesi taklimat media pengenalan Proton X70 di sini hari ini.

Tempahan terhadap model Proton SUV X70 boleh dibuat mulai esok di cawangan terpilih di seluruh negara dengan bayaran deposit sebanyak RM1,000.

Akhirnya Kereta Proton X70 Baru Telah Keluar Dipasaran


Sekiranya anda ada cadangan atau apa sahaja pertanyaan mahupun perlukan bantuan sila hubungi kami melalui RUANGAN PESANAN INI.

Dan Jangan Lupa Like/Follow Laman Facebook Kami Terlebih Dahulu Agar Anda Menjadi Orang Yang Terawal Mengetahui Segala Informasi Yang Terkini.

Sekiranya anda ingin melihat video-video terbaru dan terkini anda bolehlah SUBSCRIBE CHANNEL YOUTUBE KAMI terlebih dahulu agar membolehkan anda melihat kandungan yang kami kongsikan secara eksklusif.


https://www.kecoh.info/2018/09/Senarai.Harga.Murah.Kereta.Suv.Proton.X70.Baru.html

Open Comments

You Might Also Like:

Loading...