Skip to main content
THEATER MODE

Senarai Cuti Sekolah 2019 Dan Jadual Penggal Persekolahan


Senarai Cuti Sekolah 2019 Dan Jadual Penggal Persekolahan yang kami sediakan khas untuk memudahkan bagi para ibu-bapa pelajar mahupun yang suka melancong ataupun bercuti untuk merancang cuti mereka bersama keluarga.

Perancangan awal semestinya diperlukan agar lebih memudahkan sesiapa sahaja untuk merancang percutian mahupun apa sahaja aktiviti kelak.

Peringatan anda sebagai ibu bapa, rancanglah sesuatu agar cuti anda mahupun anak anda dimanfaatkan sebaiknya. Ini kerana tidak disarankan anak-anak anda bersendirian menguruskan masa cuti mereka tanpa pengetahuan anda mahupun pengawasan dari anda.

Semestinya cuti sekolah pada tahun 2019 akan lebih memberi banyak manfaat kepada anda dan keluarga.

Untuk makluman anda maklumat dan sumber Takwim penggal persekolahan 2019 ini secara rasmi telah dikeluarkan sendiri oleh pihak Kementerian Pendidikan Malaysia (KPM) sendiri dilaman sesawang mereka.

Pun begitu di bawah ini kami lampirkan senarai penuh jadual penggal persekolahan dan seterusnya anda boleh lihat senarai cuti pada tahun 2019 untuk memudahkan anda.

Takwim kumpulan A
KUMPULAN A | SEKOLAH DI KEDAH, JOHOR, KELANTAN, DAN TERENGGANU
Cuti Pertengahan Penggal 1 16 Mac hingga 24 Mac
Cuti Pertengahan Tahun 8 Jun hingga 23 Jun
Cuti Pertengahan Penggal 2 17 Ogos hingga 25 Ogos
Cuti Akhir tahun 23 November hingga 31 Disember 2018


Takwim kumpulan B
KUMPULAN B | SEKOLAH DI PERLIS, PULAU PINANG, PERAK, SELANGOR, N. SEMBILAN, MELAKA, PAHANG, SABAH, SARAWAK, WP KUALA LUMPUR, LABUAN DAN PUTRAJAYA
Cuti Pertengahan Penggal 1 17 Mac hingga 25 Mac
Cuti Pertengahan Tahun 9 Jun hingga 24 Jun
Cuti Pertengahan Penggal 2 18 Ogos hingga 26 Ogos
Cuti Akhir tahun 24 November hingga 31 Disember 2018


Mungkin dengan adanya maklumat tentang Senarai Cuti Sekolah 2019 Dan Jadual Penggal Persekolahan ini juga memberi berita gembira kepada kaki melancong terutamanya kepada backpackers yang sentiasa memburu tiket murah.

Semoga takwim yang dikeluarkan oleh Kementerian Pendidikan Malaysia (KPM) ini membantu anda semua merancang percutian keluarga anda bermula pada hari ini, 4 bulan sebelum tahun 2019.

Sebagai makluman, ketika ni tiket promo AirAsia Free Seats untuk penerbangan tahun hadapan sedang berlangsung! Nak Dapatkan Tiket Promosi Paling Murah? Dapatkan Disini

Siapa cepat dia dapat! So Jangan Lepaskan Peluang!

Senarai Cuti Sekolah 2019 Dan Jadual Penggal Persekolahan


Sekiranya anda ada cadangan atau apa sahaja pertanyaan mahupun perlukan bantuan sila hubungi kami melalui RUANGAN PESANAN INI.

Dan Jangan Lupa Like/Follow Laman Facebook Kami Terlebih Dahulu Agar Anda Menjadi Orang Yang Terawal Mengetahui Segala Informasi Yang Terkini.

Sekiranya anda ingin melihat video-video terbaru dan terkini anda bolehlah SUBSCRIBE CHANNEL YOUTUBE KAMI terlebih dahulu agar membolehkan anda melihat kandungan yang kami kongsikan secara eksklusif.


https://www.kecoh.info/2018/09/Senarai.Cuti.Sekolah.2019.Dan.Jadual.Penggal.Persekolahan.html

Open Comments

You Might Also Like:

Loading...