Skip to main content
THEATER MODE

Safiey Illias Bongkar Sajat Dah Kerat Kemaluannya Dengan Harga RM6K Saja?


Safiey Illias Bongkar Sajat Dah Kerat Kemaluannya Dengan Harga RM6K Saja
Sebelum ini memang kecoh di media sosial tentang pertengkaran antara 2 instafamous yang juga merupakan pengasas kosmetik ataupun barangan kecantikan.

Siapa yang tidak kenal Sajat dan Safiey. Mereka yang seringkali mencetuskan kontroversi sebagai teknik pemasaran mereka kerana ingin perhatian agar lebih ramai melihat apa yang mereka lakukan, terbaru dikatakan pertengkaran mereka semakin tegang.

Kami di Kecoh.Info tidak dapat mengesahkan ianya sekadar gimik untuk mencipta kontroversi sebagai alat strategi pemasaran (marketing strategy) mereka.

Namun sebelum ini kami telah melaporkan tentang pergaduhan mereka di media sosial sehingga mendapat perhatian netizen dan mendapat perhatian Timbalan Menteri yang menyatakan mereka ini mempunyai konflik identiti.

Belum pun habis kekecohan tersebut timbul pula kesinambungan pergaduhan mereka sehingga menyentuk hal peribadi yang begitu sensetif.

Sajat Nafikan Ianya Bersifat Kontroversi Murahan Dan Strategi Pemasaran

Usahawan kosmetik, Nur Sajat Kamaruzzaman menyangkal dakwaan netizen bahawa perang mulut di Instagram antara dirinya dengan Safiey Ilias hanyalah satu strategi pemasaran untuk melariskan produk mereka. Walaupun beliau menyangkal tapi itulah hakikatnya kerana orang sudah semakin bijak menilai dan melihat tingkah laku dan cara mereka membuat satu kontroversi panas walaupun terpaksa mengadai maruah demi meraih perhatian.

Malah, Sajat ketika dihubungi oleh beberapa media berterus-terang mengakui posting 'panas' yang dimuat naik itu ditujukan khas buat Safiey yang didakwa suka membuat perbandingan dengan dirinya.

"Ya saya tujukan kepada Safiey sebab dia suka buat perbandingan. Saya rasa cukuplah jadi diri sendiri. Tak perlu mengaku lebih cantik atau lebih kecil berbanding orang lain.

"Manusia ni ada kesabarannya. Tapi kalau dah terlalu kurang ajar, saya pun balas. Cukup sekali je saya 'post', dia 'post' sampai tiga kali.

"Saya anggap masalah yang ditimbulkan Safiey ibarat kentut sahaja. Bau sekejap terus hilang. Saya pun sibuk dengan perniagaan, malas nak hiraukan dia," kata Sajat ketika dihubungi, Jumaat.

Menurut Sajat, dakwaan Safiey yang menyatakan dirinya raja bomoh merupakan satu kenyataan yang tidak berasas.

Malah, dia turut meminta Safiey menampilkan bukti atas segala dakwaan yang dilontarkan kepadanya menerusi beberapa siri posting di Instagram sejak beberapa hari lalu.

"Apa bukti saya jumpa bomoh? Dia juga tuduh produk bengkung saya berharga RM3. Ini semua merepek. Cuba dia pergi cari ada ke bengkung harga macam tu.

"Mungkin dia buat semua ni sebab dah tak popular, saya rasa dia mahukan perhatian netizen sahaja," Sajat memberikan pandangannya.

Sementara itu, Sajat turut menyelar usahawan itu yang didakwa tidak mempunyai pendirian dan sering menggunakan agama untuk tujuan melariskan jualan produk miliknya.

Jelas Sajat, dia pernah tumpang gembira apabila Safiey mengumumkan penghijrahannya untuk kembali menjadi lelaki sejati.

Namun, tindakannya yang tampil berpakaian wanita semula menyebabkan golongan minoriti seperti mak nyah dan pondan yang lain turut terkena tempias.

"Pendirian tak tetap, macam sesumpah. Sekejap jadi lelaki, sekejap jadi perempuan. Sebab dia, orang lain yang tak bersalah pun terkena tempias," katanya.

Safiey pada Rabu memuat naik satu posting menyindir di laman Instagram mengenai seorang individu yang digambarkan suka membuat video di dalam bilik mandi.

Menerusi dua posting berikutnya, dia turut membuka cerita mengenai seseorang yang digelar raja bomoh dan raja dadah.

Berdasarkan bayangan dalam kapsyen berkenaan, rata-rata netizen beranggapan bahawa ia ditujukan kepada Sajat.

Selain menerima ribuan komen daripada netizen, perang antara dua usahawan kosmetik itu turut ditularkan di laman Twitter dan Facebook.

Mengenai perkembangan semasa, Sajat berkata dia kini sibuk menguruskan perniagaan termasuklah cawangan kedua kedai emas miliknya yang bakal dibuka di Ampang Point pada September depan.

Dia juga dalam proses perbincangan untuk menghasilkan lagu baharu bersama pasangan duetnya, Datuk Aliff Syukri Kamarzaman tidak lama lagi.

Safiey Bongkar Orang Itu Telah Buang 'Kemaluan'nya


Sehingga artikel ini dikongsikan di laman Kecoh.Info, Safiey Illias telah menghantar satu gambar yang telah dimuatnaik di laman instagram milik beliau dengan kapsyen yang menyatakan orang tersebut telah membuang kemaluannya dengan harga RM6K sahaja. Walaupun tidak menyebut secara jelas namun ianya dipercayai ditujukan khas buat Sajat telah mendapat lebih daripada 20ribu sukaan.

Safiey Illias Bongkar Sajat Dah Kerat Kemaluannya Dengan Harga RM6K Saja


https://www.kecoh.info/2018/07/safiey-illias-bongkar-sajat-dah-kerat.html

Open Comments

You Might Also Like:

Loading...