Skip to main content
THEATER MODE

"Manifesto HARAPAN, Babi Pun Boleh Terbang'" - Ellie Suriati Hentam Tun Dr Mahathir


"Manifesto HARAPAN, Babi Pun Boleh Terbang'" - Ellie Suriati Hentam Tun Dr Mahathir : Pelakon dan pengarah filem terkenal, Ellie Suriati Omar yang hadir di Mahkamah Kuala Lumpur sebagai penyokong bekas perdana menteri Datuk Seri Najib Razak menafikan beliau mencetuskan provokasi sehingga menyebabkan keadaan di mahkamah berkenaan bertukar kecoh.

Ellie antara puluhan penyokong Najib yang melaungkan perkataan hidup Melayu dan bahasa Melayu berulang kali sebelum sidang media Peguam Negara, Tommy Thomas.

Sorakan kuat yang bergema di lobi mahkamah menyebabkan sidang akhbar Tommy terganggu dan terpaksa dipindahkan ke luar Mahkamah Tinggi Jenayah 3.

“AG nak cakap bahasa Inggeris (tapi) saya nak dengar dia cakap bahasa Melayu. Dia kan AG jadi kenalah berbahasa Malaysia. Tapi dia (nak) cakap Inggeris sebab tu lah semua jerit bahasa Melayu, bahasa Melayu.
“Jadi mungkin saya cakap kuat tapi mungkin polis tu lihat saya semangat ke, pada saya simple. AG kena berupaya berbahasa kebangsaan.

Tak buat provokasi, kekecohan
“Saya tak buat provokasi tapi AG berdiri jauh dari tempat saya berdiri, mungkinlah saya cakap kuat, macam mana nak dengar, tadi saya cakap bahasa kebangsaan, bahasa Malaysia. Bila kita desak dia, dia belah (pergi),” katanya ketika dihubungi Malaysiakini.

Dalam kejadian kira-kira jam 1 petang hari ini, anggota polis akhirnya berjaya memujuk kira-kira 50 penyokong Umno itu supaya meninggalkan kawasan berkenaan.

Polis dikatakan memberi amaran berhubung kejadian itu. Ellie dikatakan merupakan salah seorang yang diberikan amaran berkenaan.
Sementara itu, Ellie tidak gentar sekiranya tindakan diambil ke atasnya kerana bukan beliau yang memulakan kekecohan.
“Kenapa pula nak ambil tindakan pada saya, kan kita ramai. Bukan saya mulakan,” katanya.

Ikuti Kami Di Media Sosial

Jangan lupa LIKE dan FOLLOW SEE FIRST Facebook Page Kami Di Sini. Dan jadilah sebahagian komuniti kami dengan menyertai kumpulan/group facebook kami yang kini mencecah hampir 300,000 ahli Di Sini.

Dengan berbuat demikian anda akan menjadi dikalangan antara orang yang terawal mengetahui informasi dan maklumat terkini. Cubalah kerana ianya adalah percuma!

×


Kami menghormati secara total tentang hak privasi anda. Walaupun begitu, kami juga sarankan anda membaca terlebih dahulu dasar-dasar privasi yang telah ditetapkan pada laman ini di sini.

Dan dengan melayari laman ini juga kami beranggapan anda sudah pun bersetuju dan paham serta jelas dengan membaca keseluruhan isi kandungan tentang dasar privasi yang ditetapkan pada laman ini.
Untuk makluman juga, anda perlulah terlebih dahulu menyemak terma dan syarat yang terkandung dalam laman ini di sini.

Oleh kerana itu, kami beranggapan dengan melayari laman ini anda juga sudah pun membaca dan bersetuju sepenuhnya dengan terma dan syarat laman ini.
Sebarang kekeliruan atau kemusykilan silahkan hubungi kami. Dan kami juga akan membalas sebarang pertanyaan ataupun apa sahaja yang diajukan kepada kami dari anda dengan kadar yang segera.

Mungkin dengan segala maklumat dan informasi juga panduan yang telah kami sediakan ianya boleh menjadi rujukan anda pada bila-bila masa.

Sebagai kesimpulan, laman ini hanyalah menyediakan maklumat yang telah kami dapati dari laman-laman sumber lainnya dan anda mungkin juga sudah sedia maklum tentang perkara tersebut.

Apapun yang paling penting ialah maklumat yang disalurkan itu sahih dan telah pun disemak kebenarannya. Seterusnya anda boleh hubungi kami dengan layari pautan ini.

Sumber: Rujukan | Gambar Hiasan | Video Lampiran

https://www.kecoh.info/2018/07/manifesto-harapan-babi-pun-boleh.html

Open Comments

You Might Also Like:

Loading...