Skip to main content
THEATER MODE

Hantu Kak Limah 3 2018 Full MovieHantu Kak Limah 3 2018 Full Movie
-Untuk maklumat dan info lanjut berkaitan Filem Hantu Kak Limah 2018 Ni Sila Baca Sepenuhnya Di Bawah Ini. Hantu Kak Limah 2018 Full Movie Online Pencuri Movie Terbaru
Adakah Anda Sudah Tonton Filem Munafik 2 (2018) ? Kalau Belum Boleh Tengok Di Sini.

Adakah Anda Sudah Tonton Filem One Two Jaga (2018) ? Kalau Belum Boleh Tengok Di Sini.

Di bawah ini kami lampirkan dan sertakan ulasan serta informasi tentang filem Hantu Kak Limah (2018)Full Movie. Semoga dengan adanya informasi sebegini memudahkan anda untuk menonton dan muat naik secara percuma dan juga anda boleh gunakan kotak carian di laman ini bagi agar lebih memudahkan anda.

Tonton Hantu Kak Limah 3 2018 Full Movie
Tajuk HANTU KAK LIMAH
Tarikh Tayangan 9 Ogos 2018
Genre Komedi / Seram
Pengarah Mamat Khalid
Terbitan Infinitues Gold / Astro Shaw Sdn Bhd
Pelakon Pelakon utama:
Awie sebagai Husin
Rab Khalid sebagai Yeh Sekupang
Sharwani NS sebagai Wani
TJ Isa sebagai Khuda
Delimawati sebagai Kak Limah
Zul Ariffin sebagai Solihin
Uqasha Senrose sebagai Puteri Bunian
Pelakon undangan:
Mus May sebagai Bapak Bunian
Ropie Cecupak sebagai Nayan
Pekin Ibrahim sebagai Musalman
Jue Aziz sebagai isteri Wani
Sabri Yunus sebagai Ketua Kampung
Ziema Din sebagai Rokiah
Penampilan khas:
Erra Fazira sebagai Wati (tak habis-habis wati dari zaman sembilu.)
Dato’ Seri Vida sebagai Datuk vida, muah-muah …
SINOPSIS Mengisahkan tentang Husin (Datuk Awie) yang pulang ke kampung setelah tidak lagi mencari rezeki di Singapura. Dia kemudian bekerja dengan sahabat baiknya Khuda (TJ Isa), Wani (Sharwani) dan Yeh Sekupang (Allahyarham Rab Khalid) di kilang arang.

Sementara itu, Kak Limah (Delimawati) baru berkahwin dengan sahabat Husin iaitu Khuda. Cinta mereka digambarkan sebagai cinta sejati. Namun, baru sahaja menikmati kebahagiaan rumah tangga, Kak Limah telah ditemui mati dalam keadaan yang mengerikan.

Pada masa sama, Husin bersama rakan-rakannya Wani dan Khuda masuk ke hutan untuk menangkap burung, namun tidak semena-menanya Husin bertemu dengan seorang gadis cantik yang misteri (Uqasha Senrose) di dalam hutan dan jatuh cinta dengannya. Ironinya, sibuk menangkap burung, Husin dan Wani tidak tahu akan berita kematian Kak Limah termasuk suami Kak Limah sendiri, Khuda.

Sementara itu, Yeh Sekupang, selaku Menteri Informasi di Kampung Pisang, sedang menguruskan jenazah Kak Limah dan memberi tugas kepada Nayan (Ropi) untuk menjaga jenazah sehingga anak Kak Limah, Musalman (Pekin Ibrahim) sampai dari Kuala Lumpur.

Nayan masih keliru dengan kematian Kak Limah kerana dia baru sahaja berjumpa dengan Kak Limah di tebing sungai sebelum datang ke klinik. Sementara, Khuda sempat pulang ke rumah bertemu Kak Limah dengan membawa Husin dan Wani serta menjamu mereka bubur keladi.

Di sini bermulanya misteri apabila kelibat Kak Limah masih kelihatan walaupun dipercayai sudah meninggal dunia. Akhirnya, muncul guru silat, Encik Solihin yang membantu mereka berdepan dengan hantu Kak Limah. Hussin cemburu apabila penduduk kampung mula percaya dan berharap kepada Encik Solihin. Pelbagai insiden lucu yang berlaku pada penduduk Kampung Pisang sepanjang berdepan dengan Hantu Kak Limah.
Hasil Jualan Tiket RM35 JUTA RINGGIT
Kredit Video Astro Shaw
RATING/PENILAIAN KAMI: ★★★★☆

TONTON DI SINI

Nama Mamat Khalid tidak perlu lagi diterangkan kepada peminat-peminat wayang dalam negara Malaysia ini. Kerana beliau seorang pengarah dan penerbit filem yang menampilkan kelainan dalam setiap drama atau filem yang dibuat mahupun diarahkan oleh beliau.

Umum ketahui juga filem Hantu Kak Limah Balik Rumah arahan Mamat Khalid yang diterbitkan sejak 2010.

Watak Kak Limah, Pak Jabit dan Husin sentiasa membayangi peminat filem karya tempatan.

Baru-baru ini, kecoh di media sosial Facebook dengan luahan netizen yang tidak sabar untuk menonton filem Hantu Kak Limah 3!

Filem yang bakal ditayangkan pada 9 Ogos 2018 lalu menjanjikan lebih banyak babak kelakar membuatkan penonton ketawa tidak kering gusi.

Bagaimanapun, korang pasti tertanya-tanya plot ceritanya masih sama atau berbeza tanpa kehadiran watak ‘legend’ yang sudah meninggal dunia.

Antara pelakon yang sudah tiada ialah Allahyarham Abdul Rahman Kadir (Pak Jabit) meninggal dunia pada 6 September lalu, Zami Ismail (Pak Abu - 19 Jun 2011) dan Azwan Annuar (Wan Kaswi - 18 April 2015).

Korang jangan bimbang kerana watak-watak lain akan memenuhi ruang yang kosong dan menghiburkan anda di pawagam!

Penggambaran Hantu Kak Limah 3 di Taiping, Perak dikatakan tidak menyentuh kewujudan Kampung Pisang dan warung yang sinonim dengan filem itu tetapi ditukar kepada babak di klinik rakyat.

Mamat Khalid juga memberi jaminan penonton tidak akan menyedari perubahan itu kerana dikaburi dengan lawak jenaka.

Menariknya, filem ini akan menampilkan wajah baru antaranya Zul Ariffin, Ropie Cecupak, Erra Fazira dan Datuk Seri Vida.

Rata-rata netizen tidak sabar untuk melihat penampilan pertama Zul Ariffin sebagai pelakon komedi.

Hantu Kak Limah 3 2018 ini mengisahkan tentang Husin (Awie) yang pulang ke kampung setelah tidak lagi mencari rezeki di Singapura. Dia kemudian bekerja dengan sahabat baiknya Khuda (TJ Isa), Wani (Sharwani NS) dan Yeh Sekupang (Rab Khalid) di kilang arang. Sementara itu, Kak Limah (Delimawati) baru sahaja berkahwin dengan sahabat Husin iaitu Khuda. Cinta mereka digambarkan sebagai cinta sejati. Hantu kak limah full movie.

Kak  Limah Mati Dalam Filem Hantu Kak Limah 2018
Namun, baru sahaja menikmati kebahagiaan berumah tangga, Kak Limah telah ditemui mati dalam keadaan yang mengerikan di dalam kebun. Pada masa sama, Husin bersama rakan-rakannya Wani dan Khuda masuk ke hutan untuk menangkap burung, namun tidak semena-menanya Husin bertemu dengan seorang gadis cantik yang bernama Eton, (Uqasha Senrose) di dalam hutan dan jatuh cinta dengannya. Ironinya, sibuk menangkap burung, Husin dan Wani tidak tahu akan berita kematian Kak Limah termasuk suami Kak Limah sendiri, Khuda.

Sementara itu, Yeh Sekupang, selaku Ketua Biro Informasi di Kampung Pisang, sedang menguruskan jenazah Kak Limah dan memberi tugas kepada Nayan (Ropie Cecupak) untuk menjaga jenazah sehingga anak Kak Limah, Musalman (Pekin Ibrahim) sampai dari Kuala Lumpur. Nayan masih keliru dengan kematian Kak Limah kerana dia baru sahaja berjumpa dengan Kak Limah di tebing sungai sebelum datang ke klinik. Sementara, Khuda sempat pulang ke rumah bertemu Kak Limah dengan membawa Husin dan Wani serta menjamu mereka bubur keladi. Di sini bermulanya misteri apabila kelibat Kak Limah masih kelihatan walaupun dipercayai sudah meninggal dunia. Akhirnya, muncul guru silat, Solihin (Zul Ariffin) yang membantu mereka berdepan dengan hantu Kak Limah. Namun usaha ustaz Solihin menemui kegagalan. Mereka berlima akhirnya mengetahui bahawa roh Kak Limah yang telah mengganggu Kampung Pisang. Keesokkan harinya, jenazah Kak Limah selamat dikebumikan.

Hantu Kak Limah Telah Mengganas Dalam Filem Hantu Kak Limah 2018!
Walaupun urusan pengkebumian telah selamat, namun Yeh Sekupang masih diganggu oleh jelmaan roh Kak Limah. Hal ini membuatkan Ustaz Solihin ingin menghapuskan roh tersebut yang masih berlegar-legar di Kampung Pisang. Mereka berlima sekali lagi berusaha untuk memerangkap semula roh Kak Limah di dalam satu bulatan yang besar yang diketuai oleh Ustaz Solihin. Selang beberapa jam kemudian, roh Kak Limah berjaya diperangkap, namun begitu Ustaz Solihin sekali lagi ditewaskan oleh roh tersebut.

Akibat dari kekecohan ini, tiba-tiba ketua kawanan bagi orang-orang bunian bersama rombongannya turun ke alam manusia untuk menjelaskan perkara yang sebenarnya berlaku. Roh tersebut telah disumpah menjadi rupa yang asal iaitu milik Nor Aini. Nor Aini merupakan adik kepada Eton yang jatuh cinta terhadap Khuda. Mereka berkahwin tetapi Khuda telah melanggar syarat dengan membawa Nor Aini turun ke alam manusia tanpa pengetahuan dari ayahnya sendiri. Kehidupan di alam manusia tidaklah semewah semasa dia tinggal di alam bunian.

Punca Kak Limah Dibunuh Dalam Filem Hantu Kak Limah 2018?

Nor Aini menjadi tidak waras sehingga membuatkan Khuda menyoroknya ke dalam kebun. Khuda telah mencurangi isterinya. Dia berkahwin dengan Kak Limah. Ini membuatkan Nor Aini begitu marah dan membalas dendam sehingga menyebabkan Kak Limah meninggal dunia. Ayah bunian (Mustaffa Din) telah memberi amaran kepada Husin bahawa dia juga tidak boleh berkahwin dengan Eton agar perkara sebegini tidak berlaku lagi. Rombongan orang bunian akhirnya membawa semula Nor Aini pulang ke pangkal jalan. Keesokkan harinya, Nor Aini bersama-sama tiga rakannya yang lain telah mengingkari arahan ayahnya dan turun ke alam manusia sekali lagi untuk mengganggu Husin, Wani, Khuda dan Yeh.


Tonton online hantu kak limah full movies disini:

Pasti ramai yang tak sabarnya nak tonton filem Hantu Kak Limah 3 ni kan? Yang mana belum lagi menonton atau mahu tonton semula anda boleh lihat dan tonton mahupun muat turun secara percuma DI SINI

Cipta Sejarah Kutipan Terbesar Dalam Filem Tempatan Memadamkan Rekod Abang Long Fadil
Filem Hantu Kak Limah mencipta sejarah sekali lagi apabila telah berjaya mengutip kutipan melebihi RM32.5juta setelah lebih 2 minggu tayangan.


Ia kini ialah filem tempatan yang mencapai kutipan tertinggi dalam sejarah, malah jauh meninggalkan filem kutipan tertinggi sebelum ini iaiaitu Abang Long Fadil 2 yang mendapat kutipan sebanyak RM 18.5 juta.

Pihak penerbit Astro Shaw dan Infinitus Gold sama sekali tidak menjangkakan sambutan #HantuKakLimah mampu pergi sejauh ini dan mengucapkan terima kasih kepada rakyat Malaysia, Brunei dan Singapura kerana menyokong filem ini.

Apakah Hantu Kak Limah mampu melepasi angka kutipan 40 juta? Bersama kita doakan.

Inilah 15 Maksud TERSURAT DAN TERSIRAT Movie/Filem Hantu Kak Limah 3 2018 Yang Ramai Tahu Sebenarnya Tapi Tak Perasan:

Siapa yang kata Hantu Kak Limah lawak kosong dan lawak bodoh?

Kau sini kejap. Ni aku nak bagi tahu falsafah dan isi tersirat dalam #HKL untuk kau yang acah-acah nak tengok cerita berilmiah sangat.
Ini Bebenang.

 1.  Semua backgroud cerita ini adalah sungai dan sampan. Ini bukan tiru Pee Mak lah pandai. Sebenarnya sebelum datang orang putih yang bina jalanraya dan kereta api. Orang Melayu memang guna sampan dan sungai sebagai jalan perdagangan. Sampai org Melayu digelar ‘orang sungai’.
 2. Kalau tengok dalam movie/filem kampung pisang tu kejap ada orang cakap perak kejap ada cakap utara. Sebenarnya Mamat nak bagitau dekat Perak dalam satu negeri ada macam-macam loghat. Loghat utara banyak belah taiping. Loghat Perak banyak belah K.Kangsar dan Perak tengah.
 3. Sejak Zombi Kampung Pisang. Mamat Khalid satu-satunya pengarah yang highlight kan jawatan Penolong Pegawai Perubatan (PPP). Bukannya macam cita Suamiku Seorang Doktor.
 4. Ada babak Zul Aripin yang mana belum apa-ala lagi dah bersilat pulut. Ini Malay Value yang orang tak nampak. Orang Melayu memang suka berbunga-bunga tapi isinya kontang. Cakap nak tampaq hantu kak limah tapi bila dengar bunyi kak limah sampai dia yang takut dulu.
 5. Ada babak seorang budak gemok yang cerita dia dapat subsidi kerajaan kutip durian. Inilah mentaliti subsidi yang ada pada orang kita. Pastu tengah-tengah kalut dengan hantu pun dia pegi melalut cerita pasal subsidi.
 6. Kisah Noraini yang tak tahan duduk dengan Khuda sebab kehidupan Orang Bunian serba mewah. Sebenarnya dia nak bagitau kat situ memang orang perempuan zaman sekarang suka hidup mewah-mewah macamlah dia hidup di alam bunian.
 7. Dialog popular “cakaplah kita dah merdeka” sebenarnya nak sedarkan kita bahwa walaupun kita dah merdeka tapi sikap kita masih tak berubah. Masih lagi percaya kepada tahyul mahyul. Kita dah merdeka, tapi kita masih lagi tidak merdeka. Hanya jasad sahaja merdeka, minda , mind set dan ekonomi kita tidak merdeka.
 8. Memang ada orang cakap cerita ini ada tiru P.Ramlee dalam Pendekar Bujang Lapok. Untuk orang yang acah-acah alert sangat tu. Semua orang tahulah cerita P.Ramlee. Tak payah kau nak terkejut sangat. Mamat Khalid dah bagitau itu adalah tribute dia untuk P.Ramlee bukan sebab dia takda idea. Paham ke paham?
 9. Ramai yang expect nak gelak terbahak-bahak dan tak suka ada babak nyanyi-nyanyi dakam tu. Eh kemon la ni filem, bukan maharaja lawak yang nak bagi kau gelak je sepanjang masa. Okay, dulu kita ada movie senario kan? Cuba kau bandingkan movie dengan pementasan depa.
 10. Watak yang dilakonkan oleh Sabri Yunus itu nak menunjukkan yang ada dlm kalangan ahli politik kita yang desperate sangat cari sokongan sehingga sampai ke orang bunian disuruh daftar jadi pengundi.
 11. Ada satu babak yang Wani bertanya “Eh kata PAS”. Sebenarnya kat situ dia nak bagitau yang orang kita semua benda nak dipolitikkan. Sampai dengar bunyi macam Man to Man pun dia dengar macam UMNO.
 12. Dalam cerita ini pun ada banyak tunjuk yang orang kita suka berangan. Dari watak Husin yang bawak sampan ala-ala bawak Harley Davidson sampailah ke watak Imuda yang sembang kencang dia belajar sampai Onosity. Padahal darjah 6 pun tak lepas.
 13. Komposer paling prolifik di era ini ialah Sifu M.Nasir dan beliau sendiri mengakui lagu balada terbaik yang pernah diciptanya ialah Srikandi Cintaku. Dan kita dapati lagu ni ada banyak versi termasuklah Bloodshed, Shamrin, Amy Search, Hijjaz dan lain-lain. Jadi tak harianlah lagu ini jadi OST.
 14. Dialog last sekali lepas tribute untuk watak-watak yang sudah pergi. Rugi siapa yang angkat punggung cepat sangat sebelum cerita ini betul-betul habis.
  “Nak tahu kenapa orang Melayu tak maju-maju?”
  “Kenapa”
  “Tengah serkup arang pun sibuk cerita benda yang dah lepas”.
 15. Dan yang terakhir sekali. Suka saya kongsikan pendapat Pelakon Terbaik FFM 29, saudara Nam Ron.
Dalam dunia seni di tanah air kita, Mamat Khalid adalah nama besar dan satu sosok yang sangat dihormati. Jika ada yang menuduh filemnya sebagai ‘sampah’. Silalah tulis butirannya, saya mahu baca. Mungkin ada sampahnya, atau kurangnya,tetapi jangan terus melabel karya mamat kahalid ini sampah terus.

Cuma saya nak bagitau, mungkin anda dah ‘silap orang’.

Renung-renungkan dan selamat beramal semua. Adios..

Tonton Online Hantu Kak Limah 3 2018 Full Movie Secara Percuma

Sekiranya anda ada cadangan atau apa sahaja pertanyaan mahupun perlukan bantuan sila hubungi kami melalui RUANGAN PESANAN INI.

Dan Jangan Lupa Like/Follow Laman Facebook Kami Terlebih Dahulu Agar Anda Menjadi Orang Yang Terawal Mengetahui Segala Informasi Yang Terkini.

Sekiranya anda ingin melihat video-video terbaru dan terkini anda bolehlah SUBSCRIBE CHANNEL YOUTUBE KAMI terlebih dahulu agar membolehkan anda melihat kandungan yang kami kongsikan secara eksklusif.Open Comments

You Might Also Like:

Loading...