Skip to main content

follow us


Kemelut Persengketaan Berakhir Sudah, Nora Maaf Fasha
Kemelut persengketaan antara Nora Danish dan Fasha Sandha menemui noktah selepas kedua-dua pelakon popular itu bersetuju untuk menyelesaikan pertikaian saman fitnah antara mereka secara baik di luar mahkamah.

Nora bersetuju untuk menarik balik saman fitnah yang dikemukakan beliau dan syarikatnya terhadap Fasha bagi menuntut ganti rugi berjumlah RM20 juta selepas Fasha mengemukakan permohonan maaf di Mahkamah Tinggi Shah Alam di hadapan Hakim M Gunalan pada 22 Mei lalu.

Peguam Datuk David Gurupatham mewakili Nora ketika dihubungi berkata, anak guamnya sehubungan itu menarik balik saman berkenaan dan hakim Gunalan kemudian merekodkan penghakiman persetujuan berhubung penyelesaian kes, dalam kamar hakim.

Beliau berkata, Fasha turut membuat aku janji untuk tidak menyiarkan kenyataan fitnah sama pada masa hadapan.

Sementara itu, dalam kenyataan dipersetujui yang dibacakan di mahkamah, Fasha berkata, beliau memohon maaf kerana menyiarkan kiriman yang menjadi subjek dalam kes tuntutan saman itu di laman Instagram miliknya pada 18 Ogos 2017.

Fasha berkata, ia adalah kerana posting itu didakwa memberi impak negatif terhadap reputasi Nora dan syarikatnya Danish Empire Sdn Bhd serta jenamanya OwlbyND.

"Walaupun saya tidak meletakkan nama sesiapa pun, saya percaya ramai beranggapan posting terbabit ditujukan kepada beliau.

"Saya kesal dengan apa yang terjadi dan selanjutnya memberi aku janji bahawa saya tidak lagi membuat penyiaran yang disifatkan memburukkan imej Nora, Danish Empire, OwlbyND dan keluarga terdekat Nora," katanya.

Dalam prosiding itu, Fasha diwakili peguam Azmi Mohd Rais dan Nizam Bashir.

Nora dalam kenyataan medianya, berkata beliau dan syarikatnya menentang Fasha bagi tindakan fitnah untuk tuntutan antara lain RM10 juta bagi setiap plaintif.

Beliau berkata, pada 22 Mei lalu, beliau menerima permohonan maaf yang direkodkan di mahkamah bersama aku janji untuk tidak lagi membuat pernyataan fitnah terhadap diri, syarikatnya dan keluarga.

"Semua pihak sudah menyelesaikan perkara ini seperti tertera dalam penghakiman persetujuan di mahkamah.

"Sempena bulan mulia ini, saya memutuskan untuk membiarkan perkara ini berakhir seperti itu," katanya. - Berita Harian Online

Kemelut Persengketaan Berakhir Sudah, Nora Maaf Fasha

Artikel berkaitan Kemelut Persengketaan Berakhir Sudah, Nora Maaf Fasha ini telah disiarkan di laman web www.kecoh.info.

Silakan Share Agar Yang Lain Tahu Tentang Perkongsian Ini! Dan jangan lupa ikuti kami di laman facebook agar anda tidak terlepas isu-isu terkini dan info-info menarik setiap masa
Artikel berkaitan Kemelut Persengketaan Berakhir Sudah, Nora Maaf Fasha ini telah disiarkan di laman web www.kecoh.info.

Silakan Share Agar Yang Lain Tahu Tentang Perkongsian Ini!

Dan jangan lupa mohon ikuti kami di laman FACEBOOK agar anda tidak terlepas isu-isu terkini dan info-info menarik setiap masa.
INGIN KONGSI ARTIKEL? : Sekiranya Anda ada kisah atau cerita yang hendak dikongsikan? Hantarkan kepada kami melalui di halaman ini DI SINI. Atau boleh hubungi kami terus di facebook DI SINI.

You Might Also Like:

Comment Policy: Silakan beri pendapat dan pandangan anda hanya berkaitan dengan topik artikel ini sahaja. Komen yang disertakan dengan pautan laman lain akan dipadam.
Lihat Ruang Komen