Skip to main content

follow us

PM Umumkan 5 Khabar Gembira Hadiah Aidilfitri Buat Rakyat

Terbaharu kerajaan mengumumkan beberapa berita gembira buat rakyat Malaysia yang mana Tun Dr Mahathir Mohamad sendiri telah umumkannya.

PM Umumkan 5 Khabar Gembira Hadiah Aidilfitri Buat Rakyat

Kerajaan bersetuju memberi bantuan khas perayaan berjumlah RM400 bagi kakitangan awam Gred 41 ke bawah, RM200 untuk pesara kerajaan

Perdana Menteri Tun Dr Mahathir Mohamad turut mengumumkan Bantuan Sara Hidup bagi menggantikan Bantuan Rakyat 1Malaysia (BR1M) akan disalurkan pada 6 Jun dengan kadar bantuan dikekalkan.

Beliau berkata, harga minyak RON95 akan dikekalkan, manakala RON97 akan diapungkan mengikut harga pasaran.

“Esok taklimat penuh akan dibuat Kementerian Kewangan,” katanya pada sidang media selepas mempengerusikan Mesyuarat Kabinet di Putrajaya, hari ini.

Tambah beliau, kadar tol akan diberikan diskaun 50 peratus di semua lebuh raya di seluruh negara bagi tempoh dua hari sebelum Hari Raya Aidilfitri

Tahun lalu, menerusi Bajet 2018, kerajaan Barisan Nasional (BN) mengumumkan pemberian Bantuan Khas Kewangan RM500 kepada 1.6 juta penjawat awam sebagai persiapan menyambut Aidilfitri.

Bantuan khas RM250 pula diberikan kepada 743,000 pesara kerajaan.


Sumber Video: Youtube

Diharap dengan 5 Khabar Gembira Hadiah Aidilfitri Buat Rakyat yang diumumkan sendiri oleh PM Tun Dr Mahathir Mohamad ini dapat memberi kelegaan sedikit pada mereka yang menyambut hari raya Aidilfitri yang bakal tiba ini.

Artikel berkaitan PM Umumkan 5 Khabar Gembira Hadiah Aidilfitri Buat Rakyat ini telah disiarkan di laman web www.kecoh.info. Silakan Share Agar Yang Lain Tahu Tentang Perkongsian Ini!

Dan jangan lupa ikuti kami di facebook untuk mengetahui info-info terkini dan menarik setiap masa!
Artikel berkaitan PM Umumkan 5 Khabar Gembira Hadiah Aidilfitri Buat Rakyat ini telah disiarkan di laman web www.kecoh.info.

Silakan Share Agar Yang Lain Tahu Tentang Perkongsian Ini!

Dan jangan lupa mohon ikuti kami di laman FACEBOOK agar anda tidak terlepas isu-isu terkini dan info-info menarik setiap masa.
INGIN KONGSI ARTIKEL? : Sekiranya Anda ada kisah atau cerita yang hendak dikongsikan? Hantarkan kepada kami melalui di halaman ini DI SINI. Atau boleh hubungi kami terus di facebook DI SINI.

You Might Also Like:

Comment Policy: Silakan beri pendapat dan pandangan anda hanya berkaitan dengan topik artikel ini sahaja. Komen yang disertakan dengan pautan laman lain akan dipadam.
Lihat Ruang Komen