JANGAN LUPA LIKE FANSPAGE KAMI DAHULU

Pekerja Sebuah Pasaraya Dedahkan Kisah Beliau Ketika Shift Manager Suruh Buat Closing Namun Apa Yang Didedahkan Amat Memeranjatkan

Pekerja Sebuah Pasaraya Dedahkan Kisah Beliau Ketika Shift Manager Suruh Buat Closing Namun Apa Yang Didedahkan Amat Memeranjatkan

Pekerja Sebuah Pasaraya Dedahkan Kisah Beliau Ketika Shift Manager Suruh Buat Closing Namun Apa Yang Didedahkan Amat Memeranjatkan
Selepas aku tamat persekolahan pada tahun 2007, aku mula berhijrah daripada kampung aku di NS ke Puchong untuk mencari pekerjaan.
Memandangkan aku tiada minat untuk menyambung belajar maka aku memutuskan untuk bekerja.
Lagipun memang aku suka bekerja sebab lebih mudah bagi aku untuk fokus mencari duit daripada fokus menuntut akedemik sepenuh masa.
Setibanya aku disana, aku mula meneruskan operasi mencari kerja sementara aku duduk berteduh sementara di rumah kawan persekolahan aku.
Akhirnya aku mendapat kerja sebagai Pekerja Am di Pasaraya Aeon di IOI Shopping Mall.
Kerja aku disitu tidaklah berapa rumit kerana aku hanya diperlukan untuk memunggah dan menyusun stok barang-barang serta melakukan pembersihan didalam pasaraya.

Dalam 3 bulan aku menumpang dan bekerja disitu, akhirnya aku telah menyewa sebuah apartment di Damai Utama, Bandar Kinrara.
Alkisah seramnya bermula sewaktu aku dah bekerja hampir 3 bulan.
Ada satu hari ni (aku lupa hari apa), aku dikehendaki membuat closing oleh Supervisor aku memandangkan org yang sepatutnya bertugas pada waktu closing tak dapat hadir disebabkan alasan tertentu.
Ini merupakan kali pertama aku kena buat closing.
Tugasan pertama yang aku harus buat adalah menyusun kembali kotak-kotak berisi stok barang-barang pasaraya serta membersihkan seluruh rak tempat simpan stok barang dan lantai di ‘Stor Penyimpanan’.
Mujurlah waktu tu aku tak berseorangan sebab aku ditemani oleh seorang pekerja bangla didalam stor.
Masa tu aku tengah sibuk menyusun stok-stok makanan kedalam rak di bahagian hujung belakang stor bila tiba-tiba aku terdengar bunyi botol dan tin jatuh daripada Rak barisan no.3, sebelah rak barisan aku iaitu barisan Rak no.4.
Aku ingatkan si bangla tu punya kerja tapi bila aku melangkah ke Rak no.3, tak ada siapa-siapa pun kat situ.
Masa tu aku dah mula rasa bulu roma aku meremang tapi aku menyangkal perasaan aku dalam-dalam.
Aku pun sambung semula kerja aku.
Masalahnya, baru aje aku tengah sambung balik buat keje tak sampai beberapa minit, aku terdengar bunyi botol kaca dan tin-tin terjatuh lagi sekali.
Bila aku jengah balik kesitu pun takde siapa-siapa.
Masa tu aku dah tak cakap banyak.
On the spot jugak aku lari tinggalkan saki-baki stok yang belum tersusun pergi ke pekerja bangla yang tengah sibuk buat keja dekat bahagian depan sana.

Bila aku sampai depan si bangla tu, aku pun mula buat-buat pancing dia ajak ke stor belakang untuk tolong aku susun barang.
Sengaja aku buat macam tu pasal aku nak cover ketakutan aku.
Mula-mulanya bangla tu taknak ikut aku sebab dia tengah sibuk mengemop lantai tapi bila aku dah desak berkali-kali barulah dia setuju ikut aku kebelakang. Masa kitaorang tengah menapak ke Rak barisan no.4, tiba2 aku dan Si bangla ternampak bayang-bayang hitam dr hujung Rak barisan no.3 tengah berlari kehujung stor. Aku dah mula rasa seram seriau. Si bangla tu pun sama macam aku. Dah mula naik seram. Hati kitaorg dah mula berbelah-bagi samada nak pegi ke rak hujung sana ataupun x. Tapi nak tak nak kitaorang terpaksa jugaklah pegi kesana sebab ada lg sikit stok barang belum clear disusun. Baru je kitaorg tengah menapak, tiba2 satu lampu bilir storm terpadam. Lagilah kitaorg bertambah panik. Masa tu aku dengan Si bangla dah tak fikir panjang, kitaorg terus cabut lari daripada dalam stor. Lepas keluar daripada bilir stor kitaorg terus berlari pegi cari Supervisor kitaorg. Nasib baiklah masa tu kitaorang terserempak dengan Supervisor dekat bahagian Frozen Food.

Kebetulan waktu tu dia tengah buat rondaan kat situ.
Aku terus datang mengadu dengan supervisor nak mintak end shift awal tapi Supervisor mula-mulanya tak nak kasi sebab kitaorang kena habiskan jugak semua kerja kitaorang.
Tapi, bila aku cerita segala perihal pasal apa yang terjadi dekat dalam bilir stor barulah Supervisor setuju untuk membenarkan kitaorg end shift.
Lagipun Supervisor ok je nak lepaskan kitaorang balik memandangkan kerja aku pun dah tinggal sikit.
Kemudian, kitaorang pun berjalan ke ofis supervisor untuk clock-out.
Masa kitaorang tengah melintas depan ‘bilir stor’ untuk ke ofis, kitaorang betul-betul terdengar bunyi kotak dan barang-barang terjatuh dr dalam bilir stor.
Waktu tu kitaorang terus mempercepatkan langkah ke ofis.
Tak tengok langsung belakang.
Settle je clock-out apa semuanya, kitaorang terus tinggalkan pasaraya tu cepat-cepat.

Keesokkan harinya, aku masuk shift seperti biasa pada waktu tengah hari.
Masa aku tengah sibuk bekerja di kaunter, Shift Manager pagi datang memanggil aku ke ofis.
Aku just buat-buat tenang macam takde apa-apa yang berlaku.
Setibanya aku disitu, Shift Manager tersebut menyerahkan sebuah anak patung kepada aku.
Aku mula terkejut bila dia bagi anak patung kat aku.
Lalu, aku bertanya balik Shift Manager aku kenapa dia bagi aku anak patung tu.
Dia pun mengatakan bahawa dia terjumpa anak patung dibelakang stor semasa dia tengah buat ronddan di dalam stor.
Mungkin dia ingat patung tu milik aku jadi tu yang dia pulangkan balik pada aku.
Aku tergamam kejap.

Tak tau nak cakap apa lagi.
Lalu, aku pun bertanya pada Shift Manager pasal keadaan bilir stor samada saki-baki barang-barang yang tertinggal dekat Rak belakang tu masih tertinggal berselrak ataupun dah disusun tapi katanya semuanya dah terurus.
Aku pun ceritalah pada Shift Manager yang aku sebenarnya tak habis menyusun stok-stok makanan kat Rak belakang semalam tapi dia cakap takda apa pun yang tertinggal dekat rak belakang.
Semuanya dah tersusun.
Dia siap menyatakan lagi pada aku bahawa takde seorang pun yang bertugas di dalam bilir stor melainkan aku dengan si bangla semalam kelmarin.
Siap Shift Manager cakap dengan aku dia boleh bau harum semerbak sesuatu bilir stor.
Aikkk… Dah tu sape pulak yang mengemas saki-baki stok yang aku tertinggal kelmarin?
Macam mana pulak boleh bau wangi satu bilir stor?
Sumpah wei!
Aku dah mula rasa seram sejuk.
Kemudian, aku pun berlalu pergi dan sambung semula kerja.

Yang pastinya petang tu Shift Manager ada panggil aku sebab nak suruh aku masuk closing tapi aku tolak.
Aku cerita segala-galanya tentang apa yang terjadi mlm semalam dekat dalam bilir stor dan sambil tu aku explain pada Shift Manager dalam masa yang sama sebab apa aku taknak buat closing.
Akhirnya, Shift Manager pun bersetuju dengan alasan aku lalu dia menggantikan closing dengan staf lain.
Semenjak daripada peristiwa malam semalam, aku dah nekad tak nak lagi buat closing.
Kira-kira 6 bulan lebih kemudiannya, aku berhenti kerja daripada Pasaraya Aeon.
Aku telah mendapat kerja baru sebagai Pam Attandance Stesen Petronas di BK5.
InshaAllah, nanti aku akan ceritakan pula kisah seram aku semasa aku bekerja disitu dan kejadian aneh di rumah sewa aku pada lain hari.

Apapun, aku nak memohon maaf sekiranya kisah pengalaman aku tak berapa menarik kepada semua pembaca sekaligus mengucapkan ribuan terima kasih kerana sudi membaca karangan aku.
Walaubagaimanapun, aku akan cuba untuk membawa kisah seram aku yang seterusnya dengan jalan penceritaan yang lebih menarik buat pembaca semua.

Sekian, terima kasih.

COMMENTS

INGIN KONGSI ARTIKEL?:
Sekiranya Anda ada kisah atau cerita yang hendak dikongsikan? Hantarkan kepada kami melalui di halaman ini di sini. Atau boleh hubungi kami terus di facebook di sini.
Name

1MDB,2,Achey Bocey,2,Adi Putra,1,Adlin Aman Ramli,1,Aedy Asyraff,1,AEON Tebrau,1,AFC U23 Championship,1,Agama,1,Akademi Fantasia 2016,1,Akim Majistret,1,Aliff Syukri,15,Allahyarham Ramli Hassan,1,Altimet,1,AME 2018,1,Anugerah Juara Lagu Ke 32,4,Anwar Ibrahim,1,Ara Johari,1,Arcade,1,Architecture,1,Astro Awani,1,autisme,1,Automotive,2,Avaa Vanja,1,Awal Ashaari,1,Awal Ashari,1,Awie,1,Azad Jazmin,1,Azmin Ali,1,Azwan Ali,2,Baby Ara,1,Bantuan Rakyat 1Malaysia,1,Barisan Nasional,2,Be Lofa,1,Beauty,1,Ben Ali,1,Berita,6,Best FM,1,BMW,1,BN,4,Boy Iman,1,BR1M,6,BRIM 2018,5,Bront Palarae,1,Budget Living,1,Business,2,Car Accessory,1,Car part,1,Card,1,Cerai,1,Chacha Maembong,1,Chef,2,Chef Wan,1,Chew Kin Wah,1,Cloth accessory,1,Company,1,Cooking,2,Culture,1,Dailymail,1,Dariya Inara,1,Dato Tamrin Abdul Ghafar,1,Datuk Seri Ahmad Zahid Hamidi,1,Datuk Seri Najib Razak,1,Datuk Seri Razali Ibrahim,1,Datuk Sri Vida,1,Deals,1,Decor,1,Deja Moss,1,Design,1,Diana Danielle,3,Didi Astillah,1,Dish Review,1,DIY Projects,2,Dr Zuhdi Marzuki,1,Dukun,1,Elfira Loy,3,Elly Mazlein,1,Elvira,1,Elyana,1,Expert Advices,2,Fadzil Bahari Zahari,1,Fadzil Zahari,1,Faizal Hussein,1,Fan Club,1,Fara Mendoza,1,Farid Kamil,14,Fasha Sandha,2,Fashion,2,Fathia Latiff,1,Fatin Afeefa,1,Fattah Amin,4,FBI,1,Fendy Bakry,1,Financial,1,Fitness,2,Fizo Omar,1,Food,2,Fund,1,Games,1,Global,34,Golf,1,Gosip,4,Hael Husaini,2,Harian Metro,1,Hasnul Rahmat,1,Health Care,1,Healthy Eating,1,Heath,2,House,1,Ifa Raziah,1,Image Rating,1,India,1,Individual,2,Indonesia,2,Informasi,146,Inspirasi,1,Inspiration,2,Instafamous,2,Interview,1,Investor,1,Iqram Dinzly,6,Islamik,1,Izreen Azminda,2,Izzue Islam,1,Jampi,1,Jason Chong,1,JDT,2,Jehan Miskin,1,Jejai,2,Jenayah,16,Jep Sepahtu,3,Jho Low,1,Johan As'ari,1,Johor,9,Julia Perez,1,Kahwin,1,Kanser,1,Kecantikan,1,Kecoh,104,Kedah,2,Kelantan,3,Kemalangan,8,Kereta kabel. Langkwi Skycab,1,Kes Bunuh,2,Kesihatan,11,Khairy Jamaluddin,2,Kisah Rumah Tangga,27,Kisah Seram,1,Kisah Teladan,3,Kontroversi,2,Kuala Lumpur,2,Kucing,1,Labuan,1,Lawak,3,Lifestyle,4,Liga Super,1,Lighting,1,Love,2,Lunch,1,M Daud Kilau,1,M.Vasanthapiriya,1,Maksiat,25,Malaysia,1,Malaysiakini,3,Manifesto BN,1,Mawar Abdul Karim,1,Melaka,1,Mentor Otai,1,MH370,2,Military,1,Mira Instafamous,1,Misteri,3,Mona Fandey,1,Mona Fendi,2,Mus May,1,Nabila Razali,2,Najib Razak,11,Namr Ron,1,Nedim,1,Neelofa,4,Nelydia Senrose,3,Nisa Kay,1,Noh Omar,1,Noor Nirwandy,1,Nora DAnish,1,Norfahana Abd Halim,1,Norman Abdul Halik,1,Norman KRU,1,Norul Iman A. Rahman,1,Nur Fazura,4,Nur Sajat,3,Nurul Izzah,1,Olympic,1,Pahang,3,Pakatan Harapan,2,Panama Dance,1,Parti Islam Semalaysia,1,PAS,2,Pedoman,2,Pelik,1,Penang,2,Photography,1,Piala FA,1,PKR,1,Pok Ya Cong Codei,1,Politics,1,Politik,5,Prebet Adam,1,Prevention,1,PRU14,20,Pulau Pinang,3,Raja Farah,1,Raub,1,Recipe,2,Rita Rudaini,1,Roslan Shah,1,Rosmah Mansor,5,Sabah,3,Sabri Yunus,1,Safiey Ilias,1,Safiey Illias,1,Sale,1,Saleem Iklim,1,Santai,77,Sari Yanti,2,Sariyanti,1,SBS,1,Scha Alyahya,1,Selangor,6,Selebriti,39,Semasa,1,Seram,3,Serina Redzuawan,1,Shahanim Mohamad Yusoff,1,Shaheizy Sam,1,Shahrol Shiro,1,Sharifah Sakinah,1,Sharifah Shahira,1,Sharnaaz Ahmad,1,Sherry Alhadad,1,Shila Amzah,1,Shooting Styles,1,Shuib Sepahtu,2,Silvia Nanda,1,Siti Nurhaliza,4,Siti Sarah,2,SMK Banting,1,Smule,1,Sofi Jikan,2,Sports,1,SPR,2,Startup,1,Stock,1,Strategy,1,Sufian Suhaimi,2,Sungai Petani,2,Suzanna Martha Frederika van Osch Nathalia,1,Syatilla Melvin,1,Teladan,5,Tengku Abdullah,1,Tennis,1,Thailand,1,Tips,4,TMJ,6,Tone Set,2,Travel,2,Trend,1,Trending,76,Tun Dr Mahathir Mohamad,1,Tun Ghafar Baba,1,Tun Mahathir,9,Tunku Ismail Sultan Ibrahim,6,Tunku Mahkota Johor,2,TV3,1,Twitter,1,Ude Wahid,1,Umie Aida,1,Umno,3,Upiak Isil,1,Uqasha Senrose,3,Ustaz Azhar Idrus,1,Ustaz Kazim,1,Utusan Online,1,Video,27,Video Lucu,1,Viral,13,Wany Hasrita,1,Wardina Safiyyah,1,Wedding,2,World,1,Yana Samsudin,1,Yus Jambu,1,Zahrul Hilmi Badrul Hisam,1,Zaiton Sameon,1,Zarina Anjoulie,1,Zed Zaidi,1,Ziana Zain,1,Zul Ariffin,1,
ltr
item
Kecoh Info: Pekerja Sebuah Pasaraya Dedahkan Kisah Beliau Ketika Shift Manager Suruh Buat Closing Namun Apa Yang Didedahkan Amat Memeranjatkan
Pekerja Sebuah Pasaraya Dedahkan Kisah Beliau Ketika Shift Manager Suruh Buat Closing Namun Apa Yang Didedahkan Amat Memeranjatkan
Pekerja Sebuah Pasaraya Dedahkan Kisah Beliau Ketika Shift Manager Suruh Buat Closing Namun Apa Yang Didedahkan Amat Memeranjatkan
https://2.bp.blogspot.com/-N124kUNZoNw/Wu3hhRAttVI/AAAAAAAAGMU/hBQDPtUmSe02nV7WGQwV2mRQ3akpBnl2wCLcBGAs/s1600/KECOHDOTINFO.png
https://2.bp.blogspot.com/-N124kUNZoNw/Wu3hhRAttVI/AAAAAAAAGMU/hBQDPtUmSe02nV7WGQwV2mRQ3akpBnl2wCLcBGAs/s72-c/KECOHDOTINFO.png
Kecoh Info
https://www.kecoh.info/2018/05/pekerja-sebuah-pasaraya-dedahkan-kisah.html
https://www.kecoh.info/
https://www.kecoh.info/
https://www.kecoh.info/2018/05/pekerja-sebuah-pasaraya-dedahkan-kisah.html
true
4038014126138474965
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All RECOMMENDED FOR YOU LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share. STEP 2: Click the link you shared to unlock Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy