Panama Dance - Pakaian Ketat GOYANG Bontot Menari Dengan Lelaki, BODOH Tak tahu Malu Ke? Netizen

Panama Dance - Pakaian Ketat GOYANG Bontot Menari Dengan Lelaki, BODOH Tak tahu Malu Ke? Netizen


Pakaian ketat, goyang punggung, menari Panama dengan lelaki.. Rakam aib sendiri, tak tahu malu ke..??

Baru-baru ini, satu tarian yang dinamakan Panama Dance telah menjadi tular di seluruh negara dan mampu membuat para pendengarnya terasa ingin turut serta menari.

Seorang pengguna Facebook yang juga pelukis komik telah memuat naik status berkongsi pendapat mengenai tarian itu yang dikatakan tidak sesuai terutamanya buat kaum wanita.



BERHENTI UPLOAD DAN SHARE VIDEO WANITA BERJOGET TARIAN PANAMA
Kebelakangan ni dah ada satu trend kat media sosial, ramai yang pakat share video orang berjoget (bersenam katanya) menggunakan muzik Panama. Namun dalam video itu, ada wanita-wanita berpakaian ketat dan menari dengan lenggang-lenggok yang berlebihan, yang mana tak sepatutnya disebarkan oleh umat Islam.

Ya, mungkin ada sesetengah tu nak gunakan sebagai rujukan untuk senam robik kat dalam bilik sendiri, namun masih tidak menghalalkan kita menyebarkan secara terbuka wanita tidak menutup aurat berjoget sebegitu.

Kemudian, yang mana yang nak buat tarian tu pula, janganlah rakam, jangan upload dan jangan share kat media sosial. Jangan biarkan bukan mahram anda melihat susuk tubuh anda berlenggang-lenggok sedemikian rupa. Jaga maruah. Jaga betul-betul imej anda sebagai wanita muslimah.

Kekadang sedih juga, melihat betapa hanyutnya masyarakat kita dalam hiburan, sehingga lupa akan batas-batas dalam ikhtilat, penjagaan aurat etc. Sehingga tanpa segan silu, beramai-ramai, rakam perbuatan masing-masing, untuk tatapan umum, sekali dengan aib-aib orang yang dirakam turut tersebar.

Bagi yang dah terakam atau terupload video panama challange korang, yang di dalamnya ada wanita berpakaian tidak menutup aurat dengan sempurna, turut sama berjoget melenggang-lenggokkan tubuh badan menari mengikut rentak lagu, bolehlah slow-slow remove atau delete dari akaun Facebook masing-masing, sebelum page-page kaki Viral besar-besar kat Malaysia ni repost video korang.

Once page besar-besar ni dah repost, susah korang nak tutup balik aib korang, walaupun korang dah bertaubat sungguh-sungguh. So, better take action now. Delete awal-awal. Remove awal-awal.

Dan yang mana ada plan nak buat Panama Challenge kat office, tempat kerja, sekolah, atau kelas masing-masing, batalkanlah niat tersebut.

Nak bersenam boleh. Cuma kena jaga batas. Yang perempuan, buat secara tertutup tanpa bercampur dengan lelaki, dan jangan rakam, jangan upload, jangan sebar.

Semoga Allah membimbing kita semua dalam menempuh dugaan dan godaan hiburan melampau zaman sekarang. Insya-Allah.

Sumber : Abeben’s Artworks

COMMENTS

INGIN KONGSI ARTIKEL?:
Sekiranya Anda ada kisah atau cerita yang hendak dikongsikan? Hantarkan kepada kami melalui di halaman ini di sini. Atau boleh hubungi kami terus di facebook di sini.
Name

1MDB,2,Achey Bocey,2,Adi Putra,1,Adlin Aman Ramli,1,Aedy Asyraff,1,AEON Tebrau,1,AFC U23 Championship,1,Agama,1,Akademi Fantasia 2016,1,Akim Majistret,1,Aliff Syukri,16,Allahyarham Ramli Hassan,1,Altimet,1,AME 2018,1,Anis Anwar,1,Anugerah Juara Lagu Ke 32,4,Anwar Ibrahim,2,Ara Johari,1,Arcade,1,Architecture,1,Astro Awani,1,autisme,1,Automotive,2,Avaa Vanja,1,Awal Ashaari,1,Awal Ashari,1,Awie,1,Azad Jazmin,1,Azmil Mustapha,1,Azmin Ali,1,Azwan Ali,2,Baby Ara,1,Bantuan Rakyat 1Malaysia,1,Barisan Nasional,3,Be Lofa,1,Beauty,1,Ben Ali,1,Berita,8,Best FM,1,BMW,1,BN,5,BN Wilayah Persekutuan,1,Boy Iman,1,BR1M,6,BRIM 2018,5,Bront Palarae,1,Budget Living,1,Business,2,Car Accessory,1,Car part,1,Card,1,Cerai,1,Chacha Maembong,1,Chef,2,Chef Wan,1,Chew Kin Wah,1,Cloth accessory,1,Company,1,Cooking,2,Culture,1,Dailymail,1,Dariya Inara,1,Dato Tamrin Abdul Ghafar,1,Datuk Seri Ahmad Zahid Hamidi,1,Datuk Seri Najib Razak,1,Datuk Seri Razali Ibrahim,1,Datuk Sri Vida,1,Deals,1,Decor,1,Deja Moss,1,Design,1,Diana Danielle,8,Didi Astillah,1,Dish Review,1,DIY Projects,2,Dr Zuhdi Marzuki,1,Dukun,1,Elfira Loy,3,Elly Mazlein,1,Elvira,1,Elyana,1,Etta Ng,1,Expert Advices,2,Fadzil Bahari Zahari,2,Fadzil Zahari,2,Faizal Hussein,1,Fan Club,1,Fara Mendoza,1,Farid Kamil,27,Fasha Sandha,2,Fashion,2,Fathia Latiff,2,Fatin Afeefa,1,Fattah Amin,4,FBI,1,Fendy Bakry,1,Financial,1,Fitness,2,Fizo Omar,1,Food,2,Fund,1,Games,1,gelandangan,1,Global,44,Golf,1,Gosip,5,Hael Husaini,2,Harian Metro,1,Hasnul Rahmat,1,Health Care,1,Healthy Eating,1,Heath,2,House,1,Ifa Raziah,2,Image Rating,1,India,1,Individual,2,Indonesia,3,Informasi,193,Inspirasi,1,Inspiration,2,Instafamous,2,Interview,1,Investor,1,Ipoh,1,Iqram Dinzly,8,Islamik,1,Izreen Azminda,2,Izzue Islam,1,Jackie Chan,1,JAKIM,1,Jampi,1,Jason Chong,1,JDT,2,Jehan Miskin,1,Jejai,2,Jenayah,52,Jep Sepahtu,3,Jho Low,1,Johan As'ari,1,Johor,14,Julia Perez,1,Jururawat,1,Kahwin,1,Kanser,1,Kecantikan,1,Kecoh,161,Kedah,3,Kegiatan Sumbang,1,Kelantan,3,Kemalangan,10,Kereta kabel. Langkwi Skycab,1,Kes Bunuh,3,Kesihatan,13,Khairy Jamaluddin,2,Kisah Rumah Tangga,46,Kisah Seram,3,Kisah Teladan,3,Kontroversi,3,Kuala Lumpur,2,Kucing,1,Labuan,1,Lawak,3,lesbian,1,Liana Rosli,1,Lifestyle,4,Liga Super,1,Lighting,1,Liwat,1,Love,2,Lunch,1,M Daud Kilau,1,M.Vasanthapiriya,1,Maksiat,56,Malaysia,1,Malaysiakini,3,Manifesto BN,1,Mawar Abdul Karim,1,Melaka,1,Mentor Otai,1,MH370,2,Military,1,Mira Instafamous,1,Miri,1,Misteri,3,Mona Fandey,2,Mona Fendi,2,Mus May,1,Nabil Ahmad,1,Nabila Razali,2,Najib Razak,12,Namr Ron,1,Nedim,1,Neelofa,5,Negeri Sembilan,1,Nelydia Senrose,4,Nisa Kay,1,Noh Omar,1,Noor Nirwandy,1,Nora DAnish,1,Norfahana Abd Halim,1,Norman Abdul Halik,1,Norman KRU,1,Norul Iman A. Rahman,1,Nur Fazura,4,Nur Sajat,5,Nurul Izzah,1,Olympic,1,Pahang,3,Pakatan Harapan,2,Panama Dance,1,Parti Islam Semalaysia,1,PAS,3,Pedoman,2,Pelik,1,Penang,2,Perak,2,Photography,1,Piala FA,1,PKR,1,Pok Ya Cong Codei,1,Politics,1,Politik,7,Prebet Adam,1,Prevention,1,PRU14,22,Pulau Pinang,3,Rafizi Ramli,1,Raja Farah,1,Raub,1,Recipe,2,Rita Rudaini,1,Riz Ulala,4,Rogol,4,Roslan Shah,1,Rosmah Mansor,6,Sabah,5,Sabri Yunus,1,Safiey Ilias,1,Safiey Illias,1,Sale,1,Saleem Iklim,1,Santai,108,Sarawak,3,Sari Yanti,2,Sariyanti,1,SBS,1,Scha Alyahya,1,Selangor,11,Selebriti,53,Semasa,2,Seram,3,Serina Redzuawan,1,Shahanim Mohamad Yusoff,1,Shaheizy Sam,1,Shahrol Shiro,1,Sharifah Sakinah,1,Sharifah Shahira,1,Sharnaaz Ahmad,1,Sherry Alhadad,1,Shila Amzah,1,Shooting Styles,1,Shuib Sepahtu,2,Sibu,1,Silvia Nanda,1,Siti Amiza Baharuddin,1,Siti Nurhaliza,4,Siti Sarah,2,SMK Banting,1,Smule,1,Sofi Jikan,5,Sports,1,SPR,2,SPRM,1,Startup,1,Stock,1,Strategy,1,Sufian Suhaimi,2,Sungai Petani,2,Suzanna Martha Frederika van Osch Nathalia,1,Syatilla Melvin,1,Taj Innuendo,1,Teladan,6,Tengku Abdullah,1,Tennis,1,Terengganu,1,Thailand,1,Tips,4,TMJ,7,Tone Set,2,Travel,2,Trend,1,Trending,104,Tun Dr Mahathir Mohamad,1,Tun Ghafar Baba,1,Tun Mahathir,11,Tunku Ismail Sultan Ibrahim,7,Tunku Mahkota Johor,2,TV3,1,Twitter,1,Ude Wahid,1,Umie Aida,1,Umno,4,Upiak Isil,1,Uqasha Senrose,3,Ustaz Azhar Idrus,1,Ustaz Kazim,1,Utusan Online,1,Video,40,Video Lucu,1,Viral,17,Wany Hasrita,1,Wardina Safiyyah,1,Wedding,2,World,1,Yana Samsudin,2,Youtube,1,Yus Jambu,1,Zahrul Hilmi Badrul Hisam,1,Zaiton Sameon,1,Zarina Anjoulie,1,Zed Zaidi,1,Ziana Zain,2,Zizi Kirana,1,Zul Ariffin,1,
ltr
item
Kecoh Info: Panama Dance - Pakaian Ketat GOYANG Bontot Menari Dengan Lelaki, BODOH Tak tahu Malu Ke? Netizen
Panama Dance - Pakaian Ketat GOYANG Bontot Menari Dengan Lelaki, BODOH Tak tahu Malu Ke? Netizen
Panama Dance - Pakaian Ketat GOYANG Bontot Menari Dengan Lelaki, BODOH Tak tahu Malu Ke? Netizen
https://4.bp.blogspot.com/-oUYkZBsxzEM/WqPEn4Cf81I/AAAAAAAAzzo/SfE5oLejbIYHCI4TO1tZ7n5xYVMGauLPACLcBGAs/s640/malu.png
https://4.bp.blogspot.com/-oUYkZBsxzEM/WqPEn4Cf81I/AAAAAAAAzzo/SfE5oLejbIYHCI4TO1tZ7n5xYVMGauLPACLcBGAs/s72-c/malu.png
Kecoh Info
https://www.kecoh.info/2018/03/panama-dance-pakaian-ketat-goyang.html
https://www.kecoh.info/
https://www.kecoh.info/
https://www.kecoh.info/2018/03/panama-dance-pakaian-ketat-goyang.html
true
4038014126138474965
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All RECOMMENDED FOR YOU LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share. STEP 2: Click the link you shared to unlock Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy