Skip to main content

follow us


Komen tentang video : (atau scroll ke bawah terus tonton video)

selamat datang ke channel yang menyajikan anda video yang sedang viral, yang lucu dan terkini.

Firaun atau lebih dikenali sebagai pharaoh sangat dikenali pada zaman dahulu di mesir, perkataan pharaoh merupakan panggilan yang diberikan oleh masyarakat mesir kepada penguasa mesir pada zaman dahulu iaitu firaun.

Firaun mula dikenali dan digunakan nama tersebut sejak bertumbunya masyrakat di sekitar sungai nil. Pada awal pengembangannya mesir terbahagi kepada dua bahagian iaitu mesir hilir dan mesir hulu,kedua dua bahagian mesir ini mempunyai firaun ataupun raja nya yang tersendiri yang menjaga dan memerintah setiap bahagian mesir tersebut yang dikenali mesir hulu dan mesir hilir.

Anda boleh terus scroll ke bawah untuk menonton video yang di sedia kan , kerana video tersebut merupakan keadaan fizikal firaun yang telah lama ditinggalkan iaitu lebih kurang 3000 tahun tidak dibuka oleh manusia.

Namun manusia dan saintis telah menjumpai bilik ataupun makam tempat peninggalan firaun ini, dan di makan ini lah tersimpan banyak artifak dan barang barang yang berharga yang ditanam bersama dengan firaun ini.

Anda boleh tonton video di bawah untuk lebih maklumat dan gambaran tentang keadaan firaun yang ditinggalkan selama lebih 3000 tahun.

Sila tonton video:

Artikel berkaitan 'Mengejutkan !!' 3000 tahun tak dibuka, 2 bilik FIR'AUN ternyata isinya adalah... ini telah disiarkan di laman web www.kecoh.info.

Silakan Share Agar Yang Lain Tahu Tentang Perkongsian Ini!

Dan jangan lupa mohon ikuti kami di laman FACEBOOK agar anda tidak terlepas isu-isu terkini dan info-info menarik setiap masa.
INGIN KONGSI ARTIKEL? : Sekiranya Anda ada kisah atau cerita yang hendak dikongsikan? Hantarkan kepada kami melalui di halaman ini DI SINI. Atau boleh hubungi kami terus di facebook DI SINI.

You Might Also Like:

Comment Policy: Silakan beri pendapat dan pandangan anda hanya berkaitan dengan topik artikel ini sahaja. Komen yang disertakan dengan pautan laman lain akan dipadam.
Lihat Ruang Komen