Skip to main content

follow us


VIDEO yang memaparkan detik-detik ngeri di mana seorang budak lelaki yang berusia 13 tahun telah disiksa oleh kumpulan gangster telah tular di Venezuela.

Rakaman video itu memperlihatkan bagaimana budak itu yang dalam ketakutan, telah diikat tangan dan ditutup mulut dengan kain.

Tidak lama kemudian seorang lelaki yang membawa pisau telah memotong kedua telinga budak itu sebelum menetak leher budak itu dengan parang, hingga membunuhnya.

Budak itu dipercayai mangsa kepada salah satu kumpulan jenayah `megabandas’ yang mengkhusus dalam penculikan, peras ugut dan pembunuhan yang disasarkan.

Video itu menjadi perhatian selepas diterbitkan oleh News.com.au. Dianggarkan terdapat kira-kira 19 kumpulan seumpama itu yang beroperasi di Venezuela.

Megabandas kebiasaannya menghindari diri dari pengedaran dadah, tidak terlibat dengan kartel sebaliknya bekerjasama dengan kumpulan penguatkuasa.

Setiap kumpulan dianggotai sekurang-kurangnya 30 hingga 60 orang dan ia banyak beroperasi di Apure, Carabobo, Guárico, Lara, Miranda, Portuguesa, Táchira, Sucre dan Zulia.

Kelemahan pentadbiran Venezuela yang diketuai oleh Nicholas Maduor telah menyababkan kumpulan itu mengambil alih penguasaan di beberapa wilayah.

Jika dulu Venezuela merupakan negara yang makmur, namun kini ia berada dalam kemiskinan dan mengalami kekurangan keperluan asas dan ubat-ubatan.


Pada 2017, dianggarkan 26,616 kematian yang berpunca akibat keganasan telah direkodkan dengan kematian tertinggi adalah akibat dibunuh oleh pembunuh upahan.


Artikel berkaitan Detik Ngeri Budak 13 Tahun Dipotong Telinga Sebelum Ditetak Di Leher ini telah disiarkan di laman web www.kecoh.info.

Silakan Share Agar Yang Lain Tahu Tentang Perkongsian Ini!

Dan jangan lupa mohon ikuti kami di laman FACEBOOK agar anda tidak terlepas isu-isu terkini dan info-info menarik setiap masa.
INGIN KONGSI ARTIKEL? : Sekiranya Anda ada kisah atau cerita yang hendak dikongsikan? Hantarkan kepada kami melalui di halaman ini DI SINI. Atau boleh hubungi kami terus di facebook DI SINI.

You Might Also Like:

Comment Policy: Silakan beri pendapat dan pandangan anda hanya berkaitan dengan topik artikel ini sahaja. Komen yang disertakan dengan pautan laman lain akan dipadam.
Lihat Ruang Komen