Skip to main content

follow us


BISMILLAH

Apakah ini Hanya Kebetulan? Dirompak di Tengah Jalan, Seekor Anjing "Melindungi" Wanita Berhijab Ini . Baca Dan Lihat Video Ini .
Seperti yang dikutip dari tarbiyah.net video yang sedang menjadi perbicangan di media sosial ini dikabarkan diambil dari rekaman CCTV. Tampak seorang wanita berjilbab sedang berjalan dengan membawa tas di tangan kiri dan barang belanjaan di tangan kanan.

Seorang pria mengikutinya dari belakang. Rupanya ia hendak merampok wanita itu di tengah jalan. Dan benar. Ia merampas tas wanita tersebut.

Namun, keajaiban terjadi. Seekor anjing tiba-tiba menyerang pria tersebut dan mengigitnya. Tas yang dirampasnya pun terlepas.

Tak cukup itu, anjing itu terus menyerang dan memburu perampok tersebut. Si perampok pun lari tunggang langgang menyelematkan diri.

Apakah ini hanya sebuah kebetulan? Hanya Allah Yang Maha Melindungi. Maka nikmat Tuhanmu mana lagi yang kamu dustakan?
Artikel berkaitan Apakah ini Hanya Kebetulan? Dirompak di Tengah Jalan, Seekor Anjing "Melindungi" Wanita Berhijab Ini. Lihat Video Ini. Subhanallah.. ini telah disiarkan di laman web www.kecoh.info.

Silakan Share Agar Yang Lain Tahu Tentang Perkongsian Ini!

Dan jangan lupa mohon ikuti kami di laman FACEBOOK agar anda tidak terlepas isu-isu terkini dan info-info menarik setiap masa.
INGIN KONGSI ARTIKEL? : Sekiranya Anda ada kisah atau cerita yang hendak dikongsikan? Hantarkan kepada kami melalui di halaman ini DI SINI. Atau boleh hubungi kami terus di facebook DI SINI.

You Might Also Like:

Comment Policy: Silakan beri pendapat dan pandangan anda hanya berkaitan dengan topik artikel ini sahaja. Komen yang disertakan dengan pautan laman lain akan dipadam.
Lihat Ruang Komen