Kisah Kecurangan Suami Dengan Rakan Sekerja Dikantoikan Oleh Isterinya

Kisah Kecurangan Suami Dengan Rakan Sekerja Dikantoikan Oleh Isterinya


Salam min..
Saya ada satu benda yang Saya nak luahkan..
Dah lama Saya nak luah..
Tapi Saya tak tahu nak luah kepada siapa..
Jadi Saya guna web Kecoh.Info untuk luahkan perasaan Saya..
Semua yang berlaku ni ada lah dari silap Saya sendiri..

Saya kenal isteri Saya semasa kami belajar sama-sama dulu..
Perkenalan dekat atas jambatan cinta waktu dia ambil gambar konvo..
Dia minta Saya tolong ambil kan gambar dia dan kawan2 dia..
Saya ambil kan, then saya edit gambar tu..
Lama betul Saya edit..
Dia fikir Saya ambil gambar dia lama..

Dia pun datang dekat Saya..
Saya tunjuk gambar yang Saya edit..
Saya cuma edit letak tulisan je..
Sudi tak Jadi isteri Saya..
Saya minat dia dari kami first year..
Dia sangat aktif kolej..
Sedangkan Saya cuma pelajar biasa..
Tapi tu lah..
Saya kumpulkan keberanian Saya melamar dia..
Dan tak sangka..
Dia pun menaruh hati juga dekat Saya..
Dan kami berkahwin..
Alhamdulillah..
Urusan semua dipermudahkan..

Sekarang kami dah hampir 6 tahun berkahwin..
Anak masih tak ada..
Mula-mula Saya okay je..
Tapi lama-lama Saya jadi tertekan..
Mak selalu push Saya soal anak..
Dia cakap dia nak cucu..
Hari-hari dia cakap dia teringin nak main dengan cucu..
Saya kesian kan isteri Saya..
Selalu kena sindir dengan mak Saya..
Jadi Saya pun buat keputusan untuk pindah rumah..
Ye lah..
Sepanjang duduk sekali dengan mak..
Pergerakan isteri Saya agak terbatas..
Nak bermanja dengan Saya cuma waktu malam dalam bilik..
Tu pun slow-slow..
Sebab bilik kami bersebelah dengan bilik mak..
Sebab mak ni jenis tidur ayam..
Bunyi bising sikit je dah terjaga..
Lepas tu nak tidur balik pun susah..

Awal pindah memang mak tak bagi..
Merajuk lah juga dia..
Jenuh Saya pujuk dia..
Tapi tak jalan juga..
Saya bodek dia dengan macam-macam..
Baru lah dia boleh terima..
Tapi rajin juga dia bertandang rumah setiap hujung minggu..
Saya dan isteri tak kisah pun..
Isteri lagi suka..
Katanya tak boring..

Isteri Saya pandai semua benda..
Serba serbi dia boleh buat..
Memasak, menjahit, menukang..
Barang-barang perabot dekat rumah semua hasil tangan dia..
memang kreatif..
Kadang-kadang Saya bangga pun ada..
Bila kawan-kawan datang rumah, puji hasil kerja isteri..

Namun, manusia tu tak sempurna..
Walaupun dia pandai dalam serba serbi..
Dia masih kurang pandai melayan nafsu Saya..
Dia agak lurus dalam bab-bab ni..
Mungkin Sebab tu Saya jadi tak bernafsu dengan dia..
Sebab Saya jenis cepat hilang mood kalau tengah bersama..

Saya ada juga tanya kawan-kawan Saya, berapa kali dalam seminggu diorang bersama.. Ramai yang cakap 2 atau 3 kali seminggu.. Saya cuma sentuh isteri Saya sebulan sekali atau dua kali.. Itu pun bukan kerana nafsu.. Tapi kerana nafkah.. Kalau ikuntukan, Saya terseksa juga untuk bersama dengan dia.. macam-macam Saya paksa diri Saya untuk bersama dengan dia.. Isteri Saya tak pernah merungut atau merajuk kalau Saya tak bersama dengan dia..

Konflik Saya dan isteri bermula bila isteri Saya terbaca whatsapp Saya..
Kebetulan waktu tu, Saya tertinggal telefon waktu nak ke office..
Entah macam-macam mana Saya terlupa sangat hari tu..
Selalunya, telefon tu lah yang Saya tak akan tinggal..
Bila Saya balik waktu lunch untk ambil telefon..
Saya nampak dia duduk atas sofa sambil pegang telefon Saya..
Muka dia tenang..
Tenang sangat-sangat..
Saya ingat dia buka facebook ke main game kat telefon Saya..
Sebab dia bukan jenis check handphone Saya macam-macam isteri kawan-kawan Saya yang lain..
Dia cakap dulu waktu Mula-mula kawin, telefon tu privacy kita sendiri..
Jadi dia memang tak akan check..
Saya minta telefon dekat dia, and dia pun beri dekat Saya..

Saya tengok telefon Saya, rupa-rupa nya dia tengah baca whatsapp Saya dengan sorg perempuan (officemate) dekat whatsapp Saya..
Saya Jadi speechless..
Saya tak tahu nak buat macam-macam mana..
Saya nak explain dari mana pun Saya tak tahu..
Saya cuma cakap dekat dia..
Saya kenal officemate Sebab dia budak intern..
Junior kita..
Saya yang incharge bahagian intern..
Saya mengaku dengan isteri yang Saya dah terlanjur dengan dia beberapa kali..
Hampir setiap hari di office Saya bersama dengan dia..
Dia pandai layan Saya..
Tak macam-macam isteri Saya..
Dia buat Saya rasa puas sangat.. (part ni Saya tak cerita dekat isteri)..
Sambil Saya explain tu, Saya pandang muka isteri..
Tenang sangat-sangat muka dia..
Saya yang jadi resah dan gelisah..
Saya janji dengan isteri..
Saya tak kan buat lagi apa semua..
Tapi isteri tetap diam..
Muka dia memang tenang..
Tenang sangat-sangat..

Saya tanya dia, Sayang okay ke? Dia diam..
Lama dia diam..
Saya tengok muka dia..
Takde tanda-tanda nak marah atau sedih..
memang tenang betul..
Tiba-tiba dia cakap dekat Saya..
Setiap kali lepas asar..
dalam pukul 5 lebih..
Dia rasa resah dan gelisah..
Rasa macam-macam ada yang tak kena..
Setiap kali tu lah dia doakan Saya balik kerja dengan selamat, dia doakan Saya diampunkan dosa Saya..
Dia risau takut Saya accident atau apa-apa sepanjang perjalanan balik office ke rumah..
Saya terkejut bila dia cakap macam-macam tu..
Sedangkan waktu tu, Saya tengah sedap berprojek dengan officemate Saya..
memang kami projek selalunya lepas asar..
Waktu yang lain-lain habis waktu kerja..

Lepas isteri cakap macam-macam tu, isteri senyum kat Saya..
Dia tanya Saya nak makan apa untuk lunch..
Saya cakap Saya tak nak makan apa-apa..
Ye lah..
macam-macam mana nak makan..
Tengok muka dia pun Saya dah kenyang..
Saya tengok dia lagi..
Dia okay atau tak..
Tapi dia masih lagi tenang..
Saya betul-betul gelisah sampai Saya ambil cuti emergency..
Saya tak datang office lepas lunch..
Sebab Saya nak tengok gelagat dia..

Dia masih lagi masak di dapur..
Saya ikut je belakang dia..
Lepas masak, kami makan..
Then solat zohor..
Lepas tu dia angkat baju dan lipat..
Sepanjang hari tu, Saya memang membontoti je dia..
Kadang-kadang dia tengok Saya dia senyum balik dekat Saya..
Saya memang gelisah betul hari tu..
Terseksa Saya rasa..
Saya langsung tak boleh agak hati dia macam-macam mana..
Sampai lah ke asar dan maghrib..
Dia masih lagi teruskan rutin harian dia..
Siap tanya Saya lagi..
Nak makan apa untuk dinner..

Lepas dinner kami sama-sama solat jemaah..
Then tengok tv.. Dia ajak Saya layan movie..
Dia minat sangat cerita harry potter..
Jadi malam tu Saya pasang lah..
Dari episode satu sampai episode 3..
Dah nak dekat pukul 1 lebih..
Saya dah mula mengantuk..
Tapi isteri tak mengantuk lagi..
Saya cakap dekat dia Saya nak tidur..
Sebab Saya kerja pagi..
Dia senyum kat Saya then dia angguk..
Saya pun masuk bilik tidur..
Tapi tah macam-macam mana..
Saya terjaga pukul 3 lebih..
Saya pandang kiri isteri tak ada..
Saya risau..
Saya turun bawah..
Saya nampak dia dekat ruang tamu..
Tengah sujud..
Saya pun berdiri kat tepi tangga..
Tunggu dia habis solat..

Tapi lama dia sujud..
Lama sangat-sangat..
Hampir 20 minit dia sujud..
Kemudian baru Saya nampak dia bg salam..
Saya nak tegur, Tapi Saya dengar dia menangis sambil berdoa..
dalam doa dia..
Dia mohon dekat Allah supaya Allah ampun kan dosa Saya yang berzina..
3 kali dia ulang ayat tu..
Dan dia juga doa, mohon Allah ampun kan dosa officemate Saya yang berzina tu juga..
Waktu tu, Saya terduduk kat tangga.. Dengar doa dia..
Air mata Saya menitik dengan sendiri..
Dia doa lagi supaya Allah lembut kan hati Saya untuk maafkan dia..
Sebab dia tak pandai melayani Saya..
Lama dia doa..
Menangis-menangis dia atas sejadah..

Saya bangun pergi dekat dia..
Dia menangis dekat Saya..
Dia pula yang minta ampun dekat Saya..
Sebab Saya makan luar kerana dia tak pandai layan nafsu Saya..
Dia minta maaf banyak kali dekat Saya sebab kekurangan dia..
Saya jadi serba salah..
Sedangkan Saya yang sepatutnya minta maaf dengan dia..
Saya curang dengan dia..
Saya makan luar..
Saya tak peduli kan dia..
Saya jarang sentuh dia..
Tapi masih lagi dia menyalahkan diri dia atas sikap Saya..

Lepas malam tu..
Dia macam-macam biasa balik..
Layan Saya macam-macam sebelum2 ni..
Tanya Saya nak breakfast apa, nak lunch apa, nak dinner apa..
Cuma Saya yang gelisah tengok dia perangai macam-macam tu..
Sebab Saya expect Saya kena marah ke..
Kene maki ke..
Sekurang-kurangnya kena baling pinggan mangkuk ke..
kena halau ke..
Tapi dia diam je..
Saya nak minta tolong kaum hawa dalam ni..
Apa yang Saya perlu lakukan..
Saya minta maaf dengan isteri..
Dan isteri maafkan Saya..

Tapi kenapa Saya masih rasa bersalah dengan sikap isteri walaupun dia dah maafkan Saya?
Apa yang Saya perlu lakukan?
Saya buntu..
Dah nak 3 minggu rasa bersalah tu tak hilang..
Terseksanya Saya..

COMMENTS

INGIN KONGSI ARTIKEL?:
Sekiranya Anda ada kisah atau cerita yang hendak dikongsikan? Hantarkan kepada kami melalui di halaman ini di sini. Atau boleh hubungi kami terus di facebook di sini.
Name

1MDB,2,Achey Bocey,2,Adi Putra,1,Adlin Aman Ramli,1,AEON Tebrau,1,AFC U23 Championship,1,Agama,1,Akademi Fantasia 2016,1,Aliff Syukri,15,Allahyarham Ramli Hassan,1,Altimet,1,AME 2018,1,Anis Anwar,1,Anugerah Juara Lagu Ke 32,4,Anwar Ibrahim,2,Arcade,1,Architecture,1,Astro Awani,1,autisme,1,Automotive,2,Avaa Vanja,1,Awal Ashaari,1,Awal Ashari,1,Awie,1,Azad Jazmin,1,Azmil Mustapha,1,Azwan Ali,1,Baby Ara,1,Bantuan Rakyat 1Malaysia,1,Barisan Nasional,2,Be Lofa,1,Ben Ali,1,Best FM,1,BMW,1,BN,3,BN Wilayah Persekutuan,1,Boy Iman,1,BR1M,5,BRIM 2018,5,Bront Palarae,1,Budget Living,1,Business,2,Car Accessory,1,Car part,1,Card,1,Cerai,1,Chacha Maembong,1,Chef,2,Chef Wan,1,Chew Kin Wah,1,Cloth accessory,1,Company,1,Cooking,2,Culture,1,Dato Tamrin Abdul Ghafar,1,Datuk Sri Vida,1,Deals,1,Decor,1,Deja Moss,1,Design,1,Diana Danielle,8,Didi Astillah,1,Dish Review,1,DIY Projects,2,Dukun,1,Elfira Loy,3,Elyana,1,Expert Advices,2,Fadzil Bahari Zahari,2,Fadzil Zahari,2,Faizal Hussein,1,Fan Club,1,Fara Mendoza,1,Farid Kamil,27,Fasha Sandha,2,Fashion,2,Fathia Latiff,2,Fatin Afeefa,1,Fattah Amin,4,FBI,1,Financial,1,Fitness,2,Fizo Omar,1,Food,2,Fund,1,Games,1,Global,34,Golf,1,Hael Husaini,2,Harian Metro,1,Hasnul Rahmat,1,Health Care,1,Healthy Eating,1,Heath,2,House,1,Ifa Raziah,1,Image Rating,1,Individual,1,Indonesia,2,Informasi,190,Inspirasi,1,Inspiration,2,Instafamous,2,Interview,1,Investor,1,Iqram Dinzly,8,Islamik,1,Izreen Azminda,1,Izzue Islam,1,JAKIM,1,Jampi,1,Jason Chong,1,JDT,1,Jehan Miskin,1,Jejai,2,Jenayah,43,Jep Sepahtu,2,Jho Low,1,Johan As'ari,1,Johor,12,Julia Perez,1,Jururawat,1,Kahwin,1,Kecantikan,1,Kecoh,147,Kedah,1,Kegiatan Sumbang,1,Kelantan,2,Kemalangan,7,Kereta kabel. Langkwi Skycab,1,Kesihatan,5,Khairy Jamaluddin,1,Kisah Rumah Tangga,37,Kontroversi,1,Kuala Lumpur,2,Kucing,1,Labuan,1,Lawak,1,Liana Rosli,1,Lifestyle,3,Lighting,1,Liwat,1,Love,2,Lunch,1,M.Vasanthapiriya,1,Maksiat,46,Malaysia,1,Malaysiakini,2,Manifesto BN,1,Mawar Abdul Karim,1,MH370,2,Military,1,Mira Instafamous,1,Misteri,2,Mona Fandey,1,Mona Fendi,2,Mus May,1,Nabil Ahmad,1,Nabila Razali,2,Najib Razak,11,Namr Ron,1,Nedim,1,Neelofa,2,Negeri Sembilan,1,Nelydia Senrose,3,Nisa Kay,1,Noh Omar,1,Nora DAnish,1,Norfahana Abd Halim,1,Norman Abdul Halik,1,Norman KRU,1,Norul Iman A. Rahman,1,Nur Fazura,4,Nur Sajat,3,Nurul Izzah,1,Olympic,1,Pahang,2,Pakatan Harapan,1,Panama Dance,1,Pedoman,2,Pelik,1,Penang,2,Perak,1,Photography,1,Piala FA,1,Pok Ya Cong Codei,1,Politics,1,Politik,4,Prebet Adam,1,Prevention,1,PRU14,7,Pulau Pinang,3,Rafizi Ramli,1,Raja Farah,1,Recipe,2,Riz Ulala,1,Rogol,1,Roslan Shah,1,Rosmah Mansor,5,Sabah,2,Sabri Yunus,1,Safiey Ilias,1,Safiey Illias,1,Sale,1,Saleem Iklim,1,Santai,6,Sarawak,1,Sari Yanti,1,Sariyanti,1,Scha Alyahya,1,Selangor,11,Selebriti,38,Seram,3,Shaheizy Sam,1,Shahrol Shiro,1,Sharifah Sakinah,1,Sharifah Shahira,1,Sharnaaz Ahmad,1,Sherry Alhadad,1,Shila Amzah,1,Shooting Styles,1,Shuib Sepahtu,2,Siti Amiza Baharuddin,1,Siti Nurhaliza,4,Siti Sarah,2,SMK Banting,1,Sofi Jikan,5,Sports,1,SPRM,1,Startup,1,Stock,1,Strategy,1,Sufian Suhaimi,2,Suzanna Martha Frederika van Osch Nathalia,1,Syatilla Melvin,1,Taj Innuendo,1,Teladan,5,Tengku Abdullah,1,Tennis,1,Terengganu,1,Thailand,1,Tips,2,TMJ,7,Tone Set,2,Travel,2,Trend,1,Trending,98,Tun Ghafar Baba,1,Tun Mahathir,9,Tunku Ismail Sultan Ibrahim,7,Tunku Mahkota Johor,2,Ude Wahid,1,Umie Aida,1,Umno,3,Uqasha Senrose,2,Ustaz Azhar Idrus,1,Ustaz Kazim,1,Utusan Online,1,Video,29,Viral,11,Wany Hasrita,1,Wardina Safiyyah,1,Wedding,1,World,1,Yana Samsudin,2,Yus Jambu,1,Zahrul Hilmi Badrul Hisam,1,Zaiton Sameon,1,Zed Zaidi,1,Ziana Zain,2,Zizi Kirana,1,Zul Ariffin,1,
ltr
item
Kecoh Info: Kisah Kecurangan Suami Dengan Rakan Sekerja Dikantoikan Oleh Isterinya
Kisah Kecurangan Suami Dengan Rakan Sekerja Dikantoikan Oleh Isterinya
Kisah Kecurangan Suami Dengan Rakan Sekerja Dikantoikan Oleh Isterinya
https://4.bp.blogspot.com/-yMQ1qOF58Cc/WkHLQwHCT_I/AAAAAAAADc4/OCnXYfZ-k-00F0FJ_W4P5oq39Iu53JqPgCLcBGAs/s1600/KeKecohDotCom.png
https://4.bp.blogspot.com/-yMQ1qOF58Cc/WkHLQwHCT_I/AAAAAAAADc4/OCnXYfZ-k-00F0FJ_W4P5oq39Iu53JqPgCLcBGAs/s72-c/KeKecohDotCom.png
Kecoh Info
https://www.kecoh.info/2017/12/kisah-kecurangan-suami-dengan-rakan.html
https://www.kecoh.info/
https://www.kecoh.info/
https://www.kecoh.info/2017/12/kisah-kecurangan-suami-dengan-rakan.html
true
4038014126138474965
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All RECOMMENDED FOR YOU LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share. STEP 2: Click the link you shared to unlock Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy